Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) В Русия вдигат паметник на Чебурашка

В Русия вдигат паметник на Чебурашка

В Русия вдигат паметник на Чебурашка

Памет­ник на Чебурашка ще бъде издиг­нат в рус­кия град Кис­ловодск, Став­ропол­ска област, където се проведоха сним­ките на новия пъл­номет­ражен филм „Чебурашка“, предаде ТАСС.

Идеята вече е одоб­рена от Общин­с­кия съвет. Планираме да инс­талираме скул­п­турата на ул. „Карл Маркс“, каза кметът на града Евгени Мой­сеев.

Кметът нарекъл улицата, където ще бъде пос­тавен памет­никът, „Чебураш­кин­ска“. Жителите на града започ­нали да наричат така ​​досегаш­ната улица „Карл Маркс“ поради многоб­рой­ните туристи, които питали къде е сниман фил­мът. На 1 януари в Русия се със­тоя премиерата на играл­ния филм „Чебурашка“. Той стана най-касовият филм в историята на рус­кото фил­мово раз­п­рос­т­ранение. Към този уикенд лен­тата събра бок­софис от почти 6 милиарда рубли (около 80 млн. евро). Фил­мът все още се прожек­тира по рус­ките кина.

В Русия има няколко памет­ника на Чебурашка, като пър­вият от тях е издиг­нат в гр. Рамен­с­кое, Мос­ков­ска област, през 2005 г. Чебурашка е литературен герой от произ­веденията на рус­кия писател Едуард Успен­ски и от анимацион­ните филми на Роман Качанов.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...