Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 25, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) В НАТФИЗ показват студентски филми

В НАТФИЗ показват студентски филми

Най-добрите студен­т­ски филми от наши и чуж­дес­т­ранни универ­ситети показ­ват в НАТ­ФИЗ. Панорамата “CILECT Prize — 2017“ — от игрални, докумен­тални и анимационни филми, е от 29 май до 2 юни в кинозалата на НАТ­ФИЗ, съоб­щават от академията.

The CILECT Prize е пър­вата по рода си наг­рада, присъдена на студен­т­ски филми от вис­шите училища, обединени в организацията CILECT. Всяко училище има право да изп­рати по един филм в трите категории — игрално, докумен­тално и анимационно кино. Всички изб­рани студен­т­ски филми стават част от проекта The CILECT Prize, основан през 2005 г. по пред­ложение на НАТ­ФИЗ. Церемонията по пред­с­тавянето на наг­радата е в рам­ките на годиш­ните кон­ферен­ции на CILECT. Пър­вата церемония е в Мад­рид на 21 ноем­ври 2006 г.

В 12-ото издание — “CILECT Prize — 2017“ — са 115 игрални, 94 докумен­тални и 54 анимационни филма. НАТ­ФИЗ се със­тезава с анимацията “Terror — Error“ на Алек­сан­дър Начев, докумен­тал­ния филм “Пеем и това е“ на Сюзън Кутай­фан и играл­ния “Добри“ на Орлин Мил­чев.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Представите за омазани в масло комбайнери и трактористи са в миналото, днес машините са компютъризирани и всичко се следи чрез GPS-координат...

Прочети още:

Loading...