Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 25, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Филм с наше участие взе Гран при в Ню Йорк

Филм с наше участие взе Гран при в Ню Йорк

Филм с наше участие взе Гран при в Ню Йорк

„Синът на София“ бе определен за най-добър международен филм на фестивала на Робърт де Ниро

След успеха на „Уес­търн“, който бе селек­тиран в „Особен пог­лед“ на фес­тивала в Кан, втора коп­родук­ция на „Чуч­ков Брадърс“ получава световно приз­нание.

“Синът на София“ спечели наг­радата за най-добър филм на втория по големина фес­тивал за независимо кино “Трибека“ в Ню Йорк, съз­даден от Робърт де Ниро.

Повече от всякога е важно да отбележим работата на хората пред и зад камера, които имат уникал­ната въз­мож­ност да споделят раз­лични гледни точки, да ни вдъх­новяват, предиз­вик­ват и забав­ляват“, сподели по време на наг­раж­даването Джейн Розен­тал, съос­новател на фес­тивала.

Горди сме, че поредна наша коп­род­куция получава такова високо приз­нание. Миналата година завър­шихме снимки по проекта „Снимка с Юки“. В момента завър­ш­ваме снимки по проекта „Тур­с­кият марш“, коп­родук­ция с Тур­ция и сме в под­готовка на „18% сиво“, който планираме да снимаме лятото“, раз­казва Борис­лав Чуч­ков.

Синът на София“ е продуциран от Йор­гос Кар­навас и Кон­с­тан­тинос Кон­тов­ракис (Heretic), Гър­ция. Коп­родуценти са Борис­лав Чуч­ков и Вик­тор Чуч­ков (“Чуч­ков Брадърс“), Бъл­гария и Яня Крали (KinoElektron), Фран­ция. Проек­тът е под­к­репен от: Гръц­кия фил­мов цен­тър, CNC, нашия Национален фил­мов цен­тър, Creative Europe Media и Eurimages.

За какво иде реч във филма Атина 2004. Когато Олим­пийс­ките игри всеки момент ще започ­нат в страната, в която са измис­лени, 10-годишният Миша прис­тига от Русия, коп­неейки за май­чината си прег­ръдка. Това, което не знае е, че има нов гръцки баща, който го очаква с отворени обятия.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Представите за омазани в масло комбайнери и трактористи са в миналото, днес машините са компютъризирани и всичко се следи чрез GPS-координат...

Прочети още:

Loading...