Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 188, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) София отбелязва Деня на европейското арт кино

София отбелязва Деня на европейското арт кино

София отбелязва Деня на европейското арт кино

За втора поредна година повече от хиляда киносалона в Европа отбеляз­ват Ден на европейс­кото арт кино на 15 октом­ври със своите прог­рами, пред­с­тавящи най-доброто и въл­нуващо кино за годината.

Един от пат­роните е швед­с­кият режисьор Рубен Йос­т­лунд. „Фокусът върху важ­ните теми на днеш­ния ден, това за мен е арт киното – да пов­дигаш въп­роси, докато говориш за общес­т­вото”, казва Йос­т­лунд. Неговият филм „Квад­ратът” си тръгна със „Златна палма” от Кан през май, предиз­вика бур­ните реак­ции на пуб­ликата и критиката.

Бъл­гар­с­кият пар­т­ньор на Ден на европейс­кото арт кино 2017 е Дом на киното, където на 15 октом­ври ще видим пет от най-успешните нови европейски филми.

Хитовата анимация „Животът ми като тик­вичка” ще въведе аудиторията в прик­люченията на малко момче, което мисли, че е останало самò на света, след като губи майка си и се озовава в дом за деца. Срещите му там обаче го опровер­гават – той се учи, отк­рива нови неща, съз­дава приятел­с­тва и се влюбва.

15 октом­ври е и Меж­дународен ден на белия бас­тун, който ще бъде отбелязан с прожек­цията на „Бел­гийс­кият крал” — пър­вият бъл­гар­ски филм, адап­тиран за нез­рящи чрез дуб­лаж, който да потопи хората с нарушено зрение в историята и атмос­ферата на пътешес­т­вието през Бал­каните, което бел­гийс­кият крал пред­п­риема.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Григор Димит­ров загуби от Иля Ивашка с 3:6, 6:7(3) и беше елиминиран рано-рано от тур­нира Sofia Open 2022. Тенисис­тът от Беларус, ко…

Прочети още:

Loading...

Свят

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Тържественото подписване на договорите за присъединяване ще се проведе в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец

“В петък, в Геор­гиевс…

Прочети още:

Loading...