Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет22102020

Брой 203, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Виртуозите на Виенската филхармония свирят у нас

Виртуозите на Виенската филхармония свирят у нас

Виртуозите на Виенската филхармония свирят у нас

Росини и Паганини, Шуберт звучат в зала „България”

Нова среща с Виен­с­ките фил­хар­моници пред­лага Софийс­ката фил­хар­мония.

Вторият кон­церт от цикъла „Вир­туозите на Виен­с­ката фил­хар­мония“ пред­с­тавя очаровател­ната Софи Дар­тигалонг – една от мал­кото жени сред духовите музиканти в пър­вия оркес­тър на Виена и младият Феликс Дерво – пър­вата вал­д­хорна на Амс­тер­дам, излизат на сцената на зала „Бъл­гария“ .

На 26 ноем­ври 19.00 те ще пред­с­тавят Росини и Паганини. На дириген­т­с­кия пулт – Владимир Кира­джиев. В прог­рамата са твор­бите на Джоакино Росини – Кон­церт за фагот и оркес­тър, Николо Паганини – Кон­цер­тино за фагот вал­д­хорна и оркес­тър и Франц Шуберт – Сим­фония No 6

Фаготис­т­ката СОФИ ДАР­ТИГАЛОНГ е водач на група в оркес­търа на Виен­с­ката дър­жавна опера и фил­хар­мония и една от водещите изпъл­нителки. След като завър­шва Кон­сер­ваторията в Лион и Академията „Караян”, тя свири в със­тава на Бер­лин­с­ката фил­хар­мония като контра-фаготист. Две години по-късно, тя печели кон­курса за фаготист-водач на група във Виен­с­кия оперен оркес­тър.

Носител е на наг­ради от многоб­ройни меж­дународни кон­курси, сред тях са: наг­радата от Кон­курс на ARD в Мюн­хен (2013) и Бетовеновата наг­рада (2014). Кон­цер­тира като солист на Сим­фонич­ния оркес­тър на Бавар­с­кото радио, Сим­фонич­ния оркес­тър на Щут­гарт (SWR Sinfonie Оркес­търа), Виен­с­кия камерен оркес­тър, Мюн­хен­с­кия камерен оркес­тър, Оркес­тър „Сим­фония Вар­шава”, Чешка сим­фониета, Виен­с­ката фил­хар­мония.

ФЕЛИКС ДЕРВО — едва 23-годишен се присъединява към със­тава на Крал­с­кия Кон­цер­т­гебау оркес­тър, Амс­тер­дам. Роден в Кам­бре, Фран­ция през 1990, Феликс Дерво свири на вал­д­хорна от 7-годишна въз­раст. На 19 години следва във Вис­шата национална кон­сер­ватория по музика и танц в Лион.

България

Икономика

Правителството обмисля дали да вземе 4.5 млрд. евро заеми от ЕС

Бъл­гария очаква голямо под­помагане от Европейс­кия съюз в след­ващия прог­рамен период 20212027 година. “Имаме 9 милиарда евро за кохезион­ната…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Имаме възможности да прескочим групите на Лига Европа, твърди капитанът на „червените“ Петър Занев

Нас­тав­никът на ЦСКА Стамен Бел­чев сподели …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие