Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 25, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Фред Варгас и Гийом Мюсо са най-четените френски писатели

Фред Варгас и Гийом Мюсо са най-четените френски писатели

Романис­т­ката Фред Вар­гас, лауреатът на наг­рада “Гон­кур“, Ерик Вюйар и авторът на бес­т­селъри Гийом Мюсо, са най-четените фран­кофон­ски писатели във Фран­ция през миналата година. Това сочи годиш­ната класация на сп. “Екс­п­рес“ и телевизия Ер Те Ел (RTL). Вар­гас оглавява класацията с романа си “Когато излезе отшел­нич­ката“. Третото място заема Мюсо с книгата си “Един апар­тамент в Париж“.Варгас и Мюсо не за пръв път са на челни места в класацията. Бел­гий­ката Амели Нотомб, която също често е в класацията, този път заема 9-о място. Амели Нотомб е родена през 1966 г. в град Етер­бек, Бел­гия. В дет­с­т­вото си, като дъщеря на дип­ломата Пат­рик Нотомб, живее в Япония, Китай, САЩ, Лаос, Бирма, Бан­г­ладеш.

От 1992 писател­ката пуб­ликува по един роман всяка година. Има строг режим, пише по 4 часа на ден и се събужда преди изг­рев слънце. Живее в апар­тамента си в Париж и по-рядко в Бел­гия. Още за пър­вите си два романа „Хигиена на убиеца“ и „Любовен саботаж“ Нотомб получава литературни наг­ради.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Представите за омазани в масло комбайнери и трактористи са в миналото, днес машините са компютъризирани и всичко се следи чрез GPS-координат...

Прочети още:

Loading...