Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 146, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) С почит към Вацлав Нижински започва фестивалът „Анитистатик”

С почит към Вацлав Нижински започва фестивалът „Анитистатик”

“Запазете спокойствие и да танцуваме!“

С почит към Вац­лав Нижин­ски, Валеска Герт, Жозефин Бей­кър и Хари Шепард започва 11-ият Меж­дународен фес­тивал за съв­ременен танц и пър­фор­манс “Антис­татик“. Марк Том­кинс (Франция/САЩ) ще пред­с­тави солата си, обединени в спек­такъла “В почит към…“ на 20 април от 19.30 в ДНК – прос­т­ран­с­тво за съв­ременен танц и пър­фор­манс.

В афиша на фес­тивала, който продъл­жава до 30 април под мотото “Извън­редно положение“, са още четири заг­лавия от Меж­дународ­ната прог­рама – “Хабитат“ на Ури Шафир (Израел), “Пориви“ на Бен­жамeн Бер­т­ран (Фран­ция), “Жените-чудо“ на Мелани Лейн (Австралия/ Гер­мания) и “Опиянение и гняв“ на Ligna (Гер­мания), в който има и “бъл­гар­ска следа“.

Специален фокус на фес­тивала е Бъл­гар­с­ката тан­цова плат­форма. В съпът­с­т­ващата прог­рама на “Антис­татик“ са дис­кусии, лек­ции, работни ателиета. Фес­тивал­ните прос­т­ран­с­тва са ДНК, Младеж­кият театър “Николай Бинев“ и Цен­търът за кул­тура и дебат “Чер­вената къща“. След някои от спек­так­лите ще има раз­говори с артис­тите.

“Запазете спокойс­т­вие и да тан­цуваме!“ – е мотото на фес­тивала. В света, в който живеем, “извън­редно положение“ означава зап­лаха, страх, тероризъм и кон­т­рол. В измерението на “Антис­татик“ обаче, наложените норми спират да важат.

Икономика

Спорт

200 000 лева премия за „сребърната“ Антоанета Костадинова

Олим­пийс­ката вицешам­пионка Антоанета Кос­тадинова ще получи 200 000 лева за второто си място, спечелен в стрел­бата с въз­душен пис­толет от 10

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие