Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря05082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Почина сценаристът на филма “Бялото слънце на пустинята“

Почина сценаристът на филма “Бялото слънце на пустинята“

Почина сценаристът на филма “Бялото слънце на пустинята“

Марк Захаров бе един от най-известните теат­рални режисьори и кинос­ценаристи на Русия. Големият руски режисьор Марк Захарове починал на 28 сеп­тем­ври, съобщи рус­ката аген­ция РИА Новости. Той бе дъл­гогодишен художес­т­вен ръководител на театър “Лен­ком“ и дирек­тор на театъра на Марк Вар­шавер.

Марк Захаров е роден през 1933 г. в Мос­ква. Завър­шва ГИТИС. Кариерата му започва като главен режисьор на театъра на Ленин­с­кия ком­сомол — “Лен­ком“. Сред най-успешните му работи като теат­рален режисьор са пос­танов­ките “Момче от нашия град“, “Един безумен ден, или сват­бата на Фигаро“, “Ва банк“, “Женитба“, “Виш­нева градина“.Марк Захаров е автор и съав­тор на сценариите на едни от най-любимите руски филми, като “Звезда на пленител­ното щас­тие“ и “Бялото слънце на пус­тинята“ с музиката на Булат Оку­джава. През 1997 г. екипът на филма “Бялото слънце на пус­тинята“ е наг­раден с Дър­жавна наг­рада на Рус­ката федерация. Много други световно извес­тни руски филми са съз­дадени по сценарии на Захаров: “Дванай­сетте стола“, “Този самият Мюн­хаузен“, “Фор­мула на любовта“, “Да убиеш дракон“. Пок­лон пред паметта на големия руски режисьор Марк Захаров!

България

Икономика

Спорт

Свят

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започ­наха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започна пред­с­рочно гласуване на президен­т­с­ките избори в общо 5767 сек­ции, включително 44 извън страната, предаде ТАСС.

Освен сегашн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...