Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 188, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започ­наха Ноем­в­рийс­ките музикални дни в Пер­ник. Проявата, организирана от Двореца на кул­турата води началото си от 80-те години на миналия век и е най-значимото музикално събитие в кул­тур­ния живот на града.

С много аплодис­менти пер­ниш­ката пуб­лика пос­рещна в род­ния му град глав­ния диригент и художес­т­вен ръководител на Национал­ния музикален театър “Стефан Македон­ски“ Юли Дамянов. Звез­дите на театъра пред­с­тавиха в Двореца на кул­турата феерия от любими оперетни заг­лавия, хитове от мюзикъли и популярни мелодии от цял свят. Спек­такълът бе пос­ветен на 60-тата годиш­нина на диригента.

Акцент в Ноем­в­рийски музикални дни е чес­т­ването на 65-години на Обединената школа по изкус­тва в Пер­ник, което ще се със­тои на 14 ноем­ври. По ръковод­с­т­вото на високок­валифицирани преподаватели тук пер­ниш­ките деца изучават пиано, цигулка, виола, китара, поп и джаз пеене, има и занимания по изоб­разително изкус­тво.

В рам­ките на музикал­ното събитие кон­церти ще изнесат Камерен орекес­тър “Орфей“, Камерен смесен хор “Иван Топалов“, Духовият оркес­тър, Народ­ният оркес­тър. Пред­видени са и два образователни кон­церта. Форумът ще завърши на 28 ноем­ври. Ноем­в­рийс­ките музикални дни в Пер­ник са съз­дадени по подобие на Мар­тен­с­ките музикални дни и Софийс­ките музикални сед­мици.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Григор Димит­ров загуби от Иля Ивашка с 3:6, 6:7(3) и беше елиминиран рано-рано от тур­нира Sofia Open 2022. Тенисис­тът от Беларус, ко…

Прочети още:

Loading...

Свят

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Тържественото подписване на договорите за присъединяване ще се проведе в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец

“В петък, в Геор­гиевс…

Прочети още:

Loading...