Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Български пианист ще свири във Виена творби на Ференц Лист

Български пианист ще свири във Виена творби на Ференц Лист

На 15 ноем­ври младият и талан­т­лив бъл­гар­ски пианист Мар­тин Иванов, който от 10 години живее и раз­вива успешна солис­тична кариера във Виена, ще зарадва отново своите почитатели с нов, интересен кон­цер­тен проект. Събитието е предиз­вес­тено уникално музикално преживяване, тъй като Мар­тин Иванов е под­гот­вил прог­рама, в която ще изпълни за първи път в Авс­т­рия всички 19 унгар­ски рап­содии от Ференц Лист в рам­ките само на една кон­цер­тна вечер. Този оригинален по своя замисъл проект ще бъде пред­с­тавен в извес­т­ния Музикален салон на “Bank Austria“ – красива барокова кон­цер­тна зала в цен­търа на Виена.

Рециталът на Мар­тин Иванов отново заявява широтата на неговите интереси и богати въз­мож­ности като интер­п­ретатор в клавир­ния репер­тоар — този път поемайки предиз­викател­с­т­вото да изпълни вир­туоз­ните ком­позиции на Ференц Лист — неговите изк­лючително популярни унгар­ски рап­содии. Но той има таланта и заявява решител­ността да осъщес­тви тази своя мечта.

Роден в Русе през 1990 г., той е въз­питаник на клавир­ната школа на своята майка Красимира Иванова, която е преподавател в Русен­с­кото музикално училище. По– късно младият пианист се дип­ломира в Универ­ситета за музика и изпъл­нител­ски изкус­тва във Виена, където учи при проф. Олег Май­сен­берг, а от 2013 г. при проф. Стефан Владар. Следва поредица от впечат­ляващи изяви за Мар­тин Иванов През 2016 г. той осъщес­т­вява кон­цер­тно турне с 32 клавирни рецитала в Анг­лия, Авс­т­рия, Гер­мания и Унгария. Сред актуал­ните му гас­т­роли са кон­церти в къщата музей на Ференц Лист в Будапеща и къщата на Бетовен в Бон.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие