Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Културен десант на Турция в България

Културен десант на Турция в България

Кон­церт: „Въл­шеб­ната флейта“ на Шефика Кут­луер и Ансам­бъл при Тракийски универ­ситет Едирне ще се сътои в Плов­див на 16 ноем­ври от 16.00 ч в Чифте хамам /Баня старинна/

Изложба-живопис: „Анадол­с­ките цивилизации, следи от Гьобек­литепе“

С цел задъл­бочаване на кул­тур­ните отнощения между Тур­ция и Бъл­гария и популяризиране на кул­турата на съв­мес­т­ното съжител­с­тво, Генерал­ното кон­сул­с­тво на Репуб­лика Тур­ция организира целогодишно кул­турни събития.

Тази година на традицион­ния кон­церт в Чифте баня /Баня старинна/ Шефика Кутлуер-солист, флейта и Ансам­бъл при Тракийски универ­ситет – Едирне ще подарят на ценителите музикален спек­такъл – класическа музика. В прог­рамата са включени произ­ведения на Бах, Моцарт, Крис­тоф Глук и др.

През 2019 година в Тур­ция бе обявена „Година на Гьобек­литепе“. В тази насока като част от мероп­риятията осъщес­т­вявани в Кул­тур­ната столица на Европа, Генерал­ното кон­сул­с­тво ще отк­рие изложба –живопис „Анадол­с­ките цивилизации, следи от Гьобек­литепе“.

Пред­вид включ­ването на археологичес­кия ком­п­лекс „Гьобек­литепе“ като 18-ти кул­турен обект на Тур­ция в списъка на светов­ното кул­турно нас­лед­с­тво на ЮНЕСКО, 2019 г. бе обявена за „Година на Гьобек­литепе“ и на 8 март 2019 г. в град Шан­лъурфа се проведе официал­ното отк­риване.

В тази насока излож­бата има за цел да запоз­нае любителите на изкус­т­вото в Бъл­гария с анадол­с­ките цивилизации и по-конкретно с археологически ком­п­лекс „Гьобек­литепе“.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие