Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Гена Димитрова с паметна плоча във Виена

Гена Димитрова с паметна плоча във Виена

Отк­риването е на 14 декем­ври на ул. „Мюл­гасе” 22. По този начин ще се отдаде почит на живота и твор­чес­т­вото на една от най-големите изпъл­нителки на светов­ната опера на 20-и век, прос­лавила името на Бъл­гария по цял свят.

Отк­риването на плочата е в присъс­т­вието на бъл­гар­с­кия пос­ланик в Авс­т­рия Иван Сираков. Събитието ще бъде съпът­с­т­вано от премиерата за Виена на докумен­тал­ния филм-портрет “Обич за Гена“ с автор Димитър Сотиров и оператор Милена Стой­кова. Прожек­цията е в бал­ната зала на кон­сер­ваторията “Прай­нер“, недалеч от дома на великото соп­рано. Животът на голямата оперна певица Гена Димит­рова (19412005) е тясно свър­зан с Авс­т­рия, а връз­ката й с авс­т­рийс­ката столица над­х­върля успеш­ните й изяви на сцената на Виен­с­ката дър­жавна опера.

Обич за Гена” припомня изявите й по светов­ните сцени с Лучано Павароти, Хосе Карерас, Анна Томова-Синтова, Пласидо Доминго, Никола Мар­тинучи. Спомени за великата певица споделят нейни приятели — Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Фиоренца Косото, Роберто Скан­дюци, Курт Ридъл, Алек­сан­д­рина Мил­чева, Уго де Ана, Михаил Ангелов, Алек­сан­д­рина Пен­дачан­ска.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Свят

Не стихват безредиците в Атина и Солун заради прострелването на ромски младеж от полицията

Гръц­кото правител­с­тво призова за спокойс­т­вие днес, след като през нощта в един от квар­талите на Атина и в район край втория по големина град…

Прочети още:

Loading...

Земеделие