Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) ИЗЛОЖБА

ИЗЛОЖБА

ИЗЛОЖБА

ОБЕК­ТИВНО

Вален­тин Ангелов и Петко Арнаудов

10 декем­ври 20198 януари 2020

Обек­тивно“ е озаг­лавена излож­бата от живопис, обекти и рисунки на поз­натия твор­чески тан­дем Вален­тин Ангелов и Петко Арнаудов, които галерия „Ракурси“ събира за десети път.

В излож­бата худож­ниците пресъз­дават пред­мети от тех­ните ателиета, събирани с години и свър­зани със спомени и роман­тични преживявания. Те ни въвеж­дат в тех­ния фан­тас­тичен, леко нос­тал­гичен и пропит с тънко чув­с­тво за хумор свят. Пред­мети и натюр­морти сякаш оживяват и се прев­ръщат във важни обекти на случки и приказни истории. Като добри раз­каз­вачи двамата автори успяват да ни убедят в истин­ността на тех­ните истории и ние с радост поемаме на далечно плаване с една стара ютия, скитаме се по пусти плажове, събираме плоски камъчета, гмур­каме се в крис­тални води. Потапяме се в един топъл и уютен оазис, защото наб­лижава Коледа.

Вален­тин Ангелов е завър­шил специал­ност “Графика“ в Национал­ната художес­т­вена академия. Има над трий­сети пет самос­тоятелни изложби — в Кьолн, Будапеща, Мос­ква, Виена, Прага, Истан­бул, София. Носител е на Първа наг­рада от Биеналето на рисун­ката в Ел Ферол, Испания.

Скул­п­торът Петко Арнаудов също е въз­питаник на Национал­ната художес­т­вена академия, специал­ност “Скул­п­тура“ при проф. Величко Минеков и проф. Георги Чапкънов-Чапа. Има над 25 изложби у нас и в чуж­бина.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...