Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 181, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Животът отново ще бъде “Кабаре“ на сцената на Русенската опера

Животът отново ще бъде “Кабаре“ на сцената на Русенската опера

Животът отново ще бъде “Кабаре“ на сцената на Русенската опера

Русен­с­ката опера ще пред­с­тави мюзикъла “Кабаре“. Пос­танов­ката е на режисьора Борис Пан­кин. В кабарето животът е красив. Няма табута, но след всяка изкусителна гореща нощ следва мрач­ното зимно утро. Мюзикълът сблъс­ква нощ­ния живот в Бер­лин с идването на власт в Гер­мания на Хит­лер. Мракът започва да пълзи все повече в душите на хората, а музиката продъл­жава да се съп­ротив­лява на реал­ността.

Диригент е Страцимир Пав­лов, преводът е на Даня Доганова и на Борис Пан­кин, хореог­рафията е на Боряна Сечанова, а сценог­рафията — на Иван Тока­джиев. В спек­такъла има и мул­тимедия. Със­тавът на “Кабаре“ е меж­дународен. Учас­т­ват също оркес­търът и балетът на Русен­с­ката опера. Премиерата се със­тоя в началото на април миналата година. “За мен работата по “Кабаре“ беше истин­ско удовол­с­т­вие. Голям почитател съм на филма “Кабаре“ и на Боб Фос“, казва Пан­кин.

Дириген­тът Страцимир Пав­лов заяви, че русен­с­ката пос­тановка включва най-добрата музика от всич­ките три варианта на спек­такъла — две официални сценични вер­сии и филма. Това прави спек­такълът на русен­с­ката сцена Със­тавът на “Кабаре“ е меж­дународен — има артисти от Бъл­гария, Авс­т­ралия, Япония, Ирлан­дия, Уелс. Учас­т­ват оркес­търът и балетът на Русен­с­ката опера. Второто пред­с­тав­ление на “Кабаре“ в Русе ще бъде на 13 април тази година. Видео — Бисер Тодоров. Мон­таж — Емил Граничаров.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...