Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Катрин Деньов е икона на френското кино в “Истината“

Катрин Деньов е икона на френското кино в “Истината“

Катрин Деньов е икона на френското кино в “Истината“

Това е пър­вият филм на Хирокадзу Корееда извън род­ната му Япония. ори е Изб­рала е второто си име Фабиен за име на героинята си, която произ­нася реп­лики като “Пред­почитам да съм била лош приятел, лоша майка и велика акт­риса“, предаде Асошией­тед прес.

Но не тър­сете истини или клюки за самата Деньов в такива реп­лики, нито пък в начина, по който Фабиен върти очи, като се споменава Бри­джит Бардо. Акт­рисата, която е на 76 години, е категорична, че приликите прик­люч­ват до името на героинята й. Трагикомич­ният пор­т­рет на звез­дата в пос­лед­ната й роля, пуб­ликуването на мемоарите й и посещението от дъщеря й (в ролята — Жулиет Бинош), е пър­вият филм на Хирокадзу Корееда, който той режисира извън род­ната си Япония. Деньов за пръв път се снима с Жулиет Бинош. “Беше много забавно да го играем, защото всичко е така преувеличено. Напомня ми за акт­рисите в Америка от 50-те и 60-те години, около които винаги има много хора. Аз нямам пресагент, нямам стилист, нямам мени­джър“, казва Деньов. Корееда е фен на Деньов и я залива с въп­роси за френ­с­кото кино, за работата с Фран­соа Трюфо и Жак Деми. “Присъс­т­вието на мой филм в ней­ната фил­мог­рафия, която е прес­тижна като самата история на френ­с­кото кино, за мен е повод и за гор­дост, и за въл­нение“, каза режисьорът.

България

Икономика

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Демонстрациите в Беларус не стихват пети пореден ден

Демон­с­т­рациите в Беларус не стих­ват пети пореден ден

7000 души са задържани от неделя 0 “Комерсант“: Страната се раздели на арестуващи и арестувани

Демон­с­т­рациите в Беларус продъл­жават вече …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...