Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 146, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „София филм фест“ показва 13 заглавия, продуцирани от държави членки на Франкофонията

„София филм фест“ показва 13 заглавия, продуцирани от държави членки на Франкофонията

“София филм фест“ показна 13 заглавия, продуцирани от държави членки на Франкофонията, но и от страни партньори или наблюдатели на тази организация - Франция, Белгия, Косово, Румъния, Албания, Сърбия, България, съобщиха от “Арт фест“.

Селекцията е наречена “Франкофония 50“, а поводът е 50-ия рожден ден на Международната организация на франкофонията (МОФ).

Филмите са обединени от ценностите, залегнали в основата на МОФ - правата на човека, правото на образование, равнопоставеността между половете, демокрацията, културното многообразие.

След акцентите е копродукцията на Мароко, Франция и Белгия - “Адам“, дело на режисьорката Мариям Тузани, която представя темата за една жена с извънбрачно дете, подчинна на патриархалните нрави в Мароко. Изпълненията на актьорите Лубна Азабал и Нисрин Еради в главните роли предизвикват силни емоции. Филмът има 6 номинации от фестивала в Кан през 2019 г.

“Арабски блус“ на Манеле Лабе е история за имигранти, които след години се завръщат във Франция. Пътят обратно е особено интересен, а сблъсъкът с държавните институции е със сериозна доза хумор, така че срещата с тази история е повече от задължителна.

Почитателите на творчеството на братя Дарден ще гледат новата лента “Младият Ахмед“. Белгийско - френската продукция разказва за съдбата на 13-годишно момче, което се колебае между изкушенията на живота и решението да осъди на смърт човек заради религиозните му убеждения. Българското предложение е филмът на Стефан Командарев - “В кръг“.

.

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие