Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт22092020

Брой 181, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Кипящо от страсти е киното на Педро Алмодовар

Кипящо от страсти е киното на Педро Алмодовар

Кипящо от страсти е киното на Педро Алмодовар

Твор­чес­т­вото на непов­торимия в образите и цветовете Педро Алмодовар пос­тавя много въп­роси. Със смелия си под­ход към жените героини, въп­росите за вярата, семейс­т­вото, смъртта, фетишите, Педро Алмодовар изг­ражда без­подобни кар­тини на освобож­дение, жажда за живот и кар­навал­ност на цветове. Ако героите винаги са смели, такъв е и самият стил на Алмодовар.

“Лошо въз­питание“ (2004) е ослепителен и ужасяващ шедьовър. Филм като огледална зала, обитавана от духове. Дъл­боко тревожен и непоносимо секси. Алмодовар съз­дава отровно-любовен свят на желания, който минава и дъл­боко през ума. Освен ключовите моменти за коруп­цията в католичес­ката цър­ква, насилието, трав­мите и всички видове цинични работи, “Лошо въз­питание“ е дъл­боко оптимис­тичен филм, който сам по себе си е оръжие за силата на киното.

Всичко за майка ми” е ода за жените и фил­мите, които са го вдъх­новили. Алмодовар печели „Оскар” за чуж­доезичен филм през 1999 г.

Всичко за майка ми” обръща внимание на всички велики жени на киното, а пов­ратна точка във филма е пресъз­даването на сцена от филма на Джон Касаветис “Премиера“ (1977) с Джина Роуландс. “Всичко за майка ми“ е болез­нено великолепен филм, нап­равен със страс­т­ното майс­тор­с­тво.

Говори с нея” е филм с който Алмодовар спечели наг­рада „Оскар” за най-оригинален сценарий през 2003 г. Това е чув­с­т­вена и страховита история за двама мъже, медицин­ска сес­тра и писател. Историята раз­г­ръща кадри, даващи детайли за две отделни връзки, които се преп­литат помежду си.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...