Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет18092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) София Филм Фест във Варна с интересна програма

София Филм Фест във Варна с интересна програма

Дъл­гоочак­ваният 11-ти София Филм Фест в мор­с­кия град ще се проведе от 10-ти до 16-ти август. Специално под­гот­вената прог­рама, когато всички кул­турни събития бяха отложени, поради пан­демич­ното раз­п­рос­т­ранение на COVID-19, почти не е претър­пяла промени!

Фес­тивал­ният и кон­г­ресен цен­тър — Варна е традиционен домакин на „София Филм Фест във Варна“, а тази година любителите на киното ще се нас­ладят и на прожек­ции под звез­дите през пър­вите четири фес­тивални дни в двора на Национално училище по изкус­т­вата ”Добри Хрис­тов”, където преди всяка прожек­ция гос­тите на фес­тивала са поканени и на по чаша вино, прид­ружено с музикална изненада.

Дава се въз­мож­ност на нови таланти да покажат своите творби на „големия екран“, чрез фор­мата „Екран за нови кинематог­рафисти“, а фор­матът „Община Варна пред­с­тавя“ ще покаже филми, съз­дадени с под­к­репата на Фонд Кул­тура. 11-тият София Филм Фест във Варна отново ще пред­ложи на любителите на сед­мото изкус­тво заг­лавия, отличени на световни форуми като „Бер­линале”, „Оскар”, Кан, Венеция, Торонто.

Организаторите са под­гот­вили 12 невероятни филма, сред които фес­тивален хит „ПАРАЗИТ“ на режисьора Понг Чун-Хо, който удиви света и зас­лужено получи „Оскар“ за най-добър филм.

Пуб­ликата ще види още „ТЯЛО ХРИС­ТОВО“ на пол­с­кия режисьор Ян Комаса, „ФАРЪТ“ на Робърт Егърс, „ПРЕДАТЕЛЯТ“ на Марко Белокио.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...