Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря25112020

Брой 228, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Вечният екшън герой Жан- Клод Ван Дам стана на 60

Вечният екшън герой Жан- Клод Ван Дам стана на 60

Вечният екшън герой Жан- Клод Ван Дам стана на 60

Той е як, жилав и никога не се предава, като всеки истин­ски екшън герой.Той е Жан-Клод Ван Дам. Ражда се в Брюк­сел на 18 октом­ври 1960 г. Баща му е Южен Ван Варен­берг, а майка му — Елиана Ван Варен­берг. На 11 години мал­кият Жан-Клод започва да учи бойни изкус­тва, защото баща му забелязва, че синът му е доста слаб физически. Започва с Шотокан-карате, а по-късно учи и кик­бокс, Таекуон-до и муай тай. На 19 г заминава за Хонг Конг, а две години по-късно отива в Лос Анджелис.

Благодарение Чък Норис той получава малка роля в “Missing in Action“ през 1984 г., а същата година се снима в нис­кобю­джет­ния “No Retreat, No Surrender“. И двете роли не водят до нищо и Ван Дам чака две години. Фил­мът е с много малък бюджет — милион и половина долара. След като актьорът дълго време убеж­дава продуцен­тите да излезе на екран. Резул­татът е 30 милиона долара пос­тъп­ления и нова звезда на хоризонта. Извес­тен е с “Лъв­ско сърце“ и “Смър­тна присъда“, “Двоен удар“, “Универ­сален вой­ник“. 1993 г. започва с “Нежелано бяг­с­тво“, а през лятото излиза “Трудна мишена“. Негови хитове са “Ченге във времето“, както и “Уличен боец“.

България

Икономика

Бюджет 2021 - неразумен, без ясни цел и без помощ за бизнеса

Бюджет 2021 - неразумен, без ясни цел и без помощ за бизнеса

На извън­редно заседание пар­ламен­тът гласува окон­чателно финан­совата рамка за догодина. С кворум от 127 народни пред­с­тавители започна извънре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Манчестър Сити има 10-годишен план за Лео Меси

Спекулациите в Анг­лия около евен­туал­ния тран­с­фер на Лионел Меси в Ман­чес­тър Сити продъл­жават. В днеш­ния си брой “Таймс“ твърди, че “граж­дани…

Прочети още:

Loading...

Свят

Китай изстреля апарат да донесе на Земята материал от Луната

Китай изстреля апарат да донесе на Земята материал от Луната

Китай изс­т­реля с ракета носител Чанчжън-5 кос­мичес­кия апарат Чанъе-5, който ще донесе на Земята материал от Луната, предаде ТАСС.

В случай на…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...