Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря27012021

Брой 19, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Примабалерината Мария Кичевска ще танцува във Варна

Примабалерината Мария Кичевска ще танцува във Варна

Eкипът на Дър­жавна опера Варна при Театрално-музикален продуцен­т­ски цен­тър Варна кани своята пуб­лика преди Коледа на балета “Лебедово езеро“ — 17 декем­ври от 19.00. Учас­тва примабалерината от Национал­ната опера и балет на Северна Македония Мария Кичев­ска.

Спек­так­лите на “Лебедово езеро“ и “Леш­никот­рошач­ката“, в рам­ките на V Меж­дународен балетен форум — Варна 2020, носят почерка на изтък­натия руски хореог­раф Сер­гей Боб­ров и са пос­ветени на 180-години от рож­дението на великия балетен ком­позитор Пьотр Илич Чай­ков­ски.

На сцената ще пар­т­нират на Кичев­ска в ролята на Принц Зиг­ф­рид — Фран­циско Руиз, солист на Дър­жавна опера Варна, а в ролята на Рот­барт е Павел Кир­чев, премиер солист на Дър­жавна опера Варна.

Мария Кичев­ска ще тан­цува и в глав­ната роля на Клара от колед­ната класика “Леш­никот­рошач­ката“ на 18 декем­ври от 19.00. На след­ващата вечер 19 декем­ври от 19.00 ч. вар­нен­с­ката балетна прима Илиана Славова ще пресъз­даде образа на Клара, коронна роля в ней­ния репер­тоар. Глав­ните роли на Принц Леш­никот­рошач ще изпъл­нят съот­ветно Павел Кир­чев на 18 декем­ври и Марко ди Салво — 19 декем­ври.

България

Икономика

Пандемията удари богатите ни градове

Пандемията удари богатите ни градове

Пан­демията от коронавирус удари най-силно най-богатите ни градове. Това е един от изводите на Инс­титута за пазарна икономика, който за девет…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Венци Стефанов: Конгресът на БФС трябваше да е вчера

Венци Стефанов: Конгресът на БФС трябваше да е вчера

Време е младите бъл­гар­ски фут­болисти да спрат да духат супата заради Бонго от Конго, заяви членът на Изпъл­кома на род­ната цен­т­рала

Членът на …

Прочети още:

Loading...

Свят

Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Комисията по вън­шни работи към Сената на САЩ одобри номинацията на ветерана дип­ломат Антъни Блин­кън за дър­жавен сек­ретар, съобщи Рой­терс.

Ком…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...