Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Микеле Плачидо завърши снимките на филм за Караваджо

Микеле Плачидо завърши снимките на филм за Караваджо

Актьорът и режисьор Микеле Плачидо завърши сним­ките на „L’ombra di Caravaggio“. Той заяви в интервю за ТАСС, че за филма го е вдъх­новила соб­с­т­вената му младост, когато е учас­т­вал в студен­т­ски протести през 19681970 години.

Темата за въл­ната от студен­т­ски протести вече е отразена в неговия час­тично автобиог­рафичен филм „Италиан­ска мечта“.Плачидо също е автор и на сценария на филма за Карава­джо заедно със Сан­дро Пет­ралия и Фидел Синьорил, неговата история е раз­казана в детек­тив­ски дух.“Този филм се основава на истин­с­ката история на великия худож­ник, чийто живот е белязан от много черни петна. И досега не знаем как е умрял и къде. Има инфор­мация за пос­лед­ните дни от живота му: той е бил помил­ван от папата, след като е бил осъден на смърт за убийс­тво, което всъщ­ност го кара да избяга от Рим. Заедно с Карава­джо при пос­лед­ното му пътуване изчез­ват и кар­тините, които той занася в Рим в знак на благодар­ност за помил­ването. Почти нищо не се знае и за това къде се намира тялото му. Има раз­лични пред­положения, но няма доказател­с­тва. И ние пред­с­тавяме своя соб­с­т­вена вер­сия“, каза Плачидо. „Чрез тази история ние раз­каз­ваме за това какъв човек е бил Карава­джо“, добави режисьорът.

Под­готов­ката за сним­ките, включително проуч­ването на архивни материали за процеса над Карава­джо, е отнела четири години. Всичко било готово преди почти година, но през фев­руари в Италия избухна пан­демията.

Икономика

Loading...

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...