Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт02032021

Брой 42, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Калина Мавродиева и Юлий Таков излагат творби в галерия “Бешков“

Калина Мавродиева и Юлий Таков излагат творби в галерия “Бешков“

Худож­ниците Калина Мав­родиева и Юлий Таков са пър­вите, които галерия “Илия Беш­ков“ в Плевен ще пред­с­тави през новата 2021 г.Калина Мав­родиева е родена 1988 г в Троян, живее и работи в София. Завър­шила е “Живопис“ и “Тек­с­тил“ в НХА. През 2011 г. е специализирала в Академията за изящни изкус­тва в Милано. През 2015 г. получава “Наг­рада на колек­ционерите“ от Музея за съв­ременно изкус­тво във Виена. През 2014 г. има номинация за “Наг­рада за изкус­тво Стоян Кам­барев“ и специално отличие от кон­курса “Хар­тията в съв­ремен­ното изкус­тво“.

Тази година е номинирана за наг­рада в Бал­кан­с­кото квад­ринале на живописта “Митовете и леген­дите на моя народ“ в Стара Загора. Учас­т­вала е в национални и меж­дународни изложби в София, Тбилиси, Виена, Мос­ква, Букурещ, Пловдив.Юлий Таков е роден през 1971 г. в София. Завър­шил е Национал­ната художес­т­вена гим­назия за сценични и екранни изкус­тва в Плов­див и Час­т­ната художес­т­вена академия “Жул Пас­кин“ в София. Автор е на редица самос­тоятелни и съв­мес­тни изложби в София, Пекин, Делхи, Тбилиси и др. Носител е на наг­ради от Национал­ната изложба кон­курс на фон­дация “Св. Св. Кирил и Методий“ и на СБХ на името на Ани Трин­гова. Отк­риването е днес от 11.00 ч. в галерия “Илия Беш­ков“.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие