Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет05032021

Брой 45, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Червената шапчица“ е любим спектакъл за деца

„Червената шапчица“ е любим спектакъл за деца

На 23 януари от 11.00 ч. на Голяма сцена в Софийс­ката опера и балет ще се играе пред­с­тав­ление на всички деца по приказ­ката на Шарл Перо „Чер­вената шап­чица“.

Музиката на спек­такъла е от Алек­сан­дър Владигеров. В този увлекателен мюзикъл с голямо въоб­ражение и изоб­ретател­ност се показва, че човек се нуж­дае от повече истин­ски приятели.

В образа на Кучето е потър­сено рав­новесие между лошото и доб­рото. Лисицата, превъп­лътена като „Гор­с­ката мис“, сим­волизира красотата. Зай­чето напомня бър­зината и жиз­неността на спор­тиста.

Всяко дърво от декора е своеоб­разна обител — Лисицата си има „Моден салон“, Въл­кът пред­почита да се отбива в „Гор­с­ката кръчма“, Ловецът често минава към „Гор­с­ката бол­ница“, Звън­чето обитава „Гор­с­ката биб­лиотека“. Къщич­ката на бабата в гората е мяс­тото на страховита среща между Чер­вената шап­чица и Вълка.

Тази спек­такъл е забавно и изпъл­нено с житейска въд­рост пос­лание към малки и големи, към любоз­нател­ните деца, които обичат прик­люченията.

Учас­т­ват: Елена Стоянова, Анна Вутова-Стойчева, Сил­вана Пръв­чева, Рада Тотева, Алек­сан­дър Геор­гиев, Иванка Нинова, Цветан Цвет­ков, Георги Джанов. Диригент Жорж Димит­ров.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Антон Недялков извън терена повече от месец

Защит­никът на Лудогорец Антон Недял­ков се раз­мина с тежка кон­тузия след грубия фаул на Лесли де Са в мача с Цар­ско село за Купата на Бъл­гари…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: 2 млн. руснаци са получили и двете дози от ваксините срещу COVID-19

Два милиона рус­наци вече са получили и двете дози от вак­сините срещу COVID-19, а още два милиона — само пър­вата доза, заяви вчера президентъ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

САРА прогнозира добра реколта от пшеница през 2021 година

САРА прогнозира добра реколта от пшеница през 2021 година

Пър­вите прог­нози на Цен­търа за икономически изс­лед­вания в сел­с­кото стопан­с­тво (CAPA) за зър­нената реколта тази година са доста оптимис­тични,…

Прочети още:

Loading...