Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Мария Бакалова e номинирана за “Златен глобус“

Мария Бакалова e номинирана за “Златен глобус“

Тя ще се бори с Кейт Хъд­сън и Мишел Пфай­фър за една от най-престижните наг­ради. Това е огромно приз­нание за акт­рисата Мария Бакалова. Тя е с номинация за “Златен глобус“ за учас­тието й във филма “Борат2“. Бакалова е и пър­вата бъл­гарка, номинирана за наг­радата. Номинациите бяха обявени от Сара Джесика Пар­кър. Бакалова ще се бори за една от най-престижните наг­ради — най-добра акт­риса в комедия или мюзикъл.

Превъп­лъщението ѝ в Тутар — 15-годишната дъщеря на казах­с­тан­с­кия жур­налист Саша Барън Коен, вече ѝ донесе както приз­нанието на критиката, така и редица наг­ради. Освен това я е на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на кино сайта IMDb. Превъп­лъщението ѝ в Тутар — 15-годишната дъщеря на казах­с­тан­с­кия жур­налист Саша Барън Коен, вече ѝ донесе както приз­нанието на критиката, така и редица наг­ради. Освен това я е на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на прес­тиж­ния кино сайт IMDb.

Акт­рисата е родена на 4 юни 1996 г. в Бур­гас. Като дете взема уроци по пеене и флейта. Впос­лед­с­т­вие учи в Национал­ното училище за музикално и сценично изкус­тво „Панчо Владигеров“ в Бур­гас, специал­ност актьор­ско майс­тор­с­тво за драматичен театър и втора специал­ност флейта. През 2019 г. завър­шва НАТ­ФИЗ в София в класа на проф. Иван Доб­чев.

Икономика

Loading...

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...