Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 240, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Румънски художници гостуват в Добрич

Румънски художници гостуват в Добрич

Румънски художници гостуват в Добрич

Повече от 20 румън­ски худож­ници ще пред­с­тавят в художес­т­вената галерия в Доб­рич нови тен­ден­ции във визуал­ните изкус­тва. Излож­бата “Изкус­т­вото и ние днес“ се откри вчера и ще остане в галерията до 16 фев­руари.

Чет­вър­тото издание на излож­бата “Изкус­т­вото и ние днес“ е уредена от сдружението “TRUICART Evenes Brand“ и румън­с­кият куратор Дан Тудор Труйка. В таз­годиш­ната екс­позиция новите пос­лания “идват“ с 26 творби на поз­натите вече на мес­т­ната пуб­лика Кар­мен Базилеску, Адриан Хоф­ман, Рук­сан­дра Мер­мезе, Габ­риела Левенту, но и с имена, с които за първи път ценителите ще се срещ­нат — Йоан Хориа, Габ­риела Бодис, Дан Гелелету, Анита Радулеску и други.

В същото време в Плов­див галерия „Люнион де Пари“ пред­с­тавя изложба на худож­ника Кольо Карам­филов, едно от знаменател­ните имена в съв­ремен­ното бъл­гар­ско изкус­тво. Излож­бата, озаг­лавена „Живопис и рисунки“, включва изб­рани негови произ­ведения от раз­лични жан­рове и периоди от твор­чес­кия му път.

Екс­позицията показва специфич­ните тър­сения на Карам­филов в областта на рисун­ката и живописта, стремежът му към нови форми и сред­с­тва на изява — обекти, асам­б­лажи, инс­талации, пър­фор­мънси. Акцен­тът в излож­бата е кар­тината „Белият път“, която може да бъде видяна до 20 март 2021 г.

Икономика

Loading...

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...