Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 240, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) “Сюрприз“ по текстове на Чудомир ще има премиера в Младежкия театър

“Сюрприз“ по текстове на Чудомир ще има премиера в Младежкия театър

Спек­такълът “Сюр­п­риз“ по тек­с­тове на писателя, хуморист, худож­ник и краевед Чудомир ще има премиера днес и на 20 фев­руари в Младеж­кия театър “Николай Бинев“. Сценич­ният вариант и режисурата са на Емил Бонев. Сценог­рафията е на Елена Иванова, а хореог­рафията и актьор­с­ките умения в тан­ците са на Анна Пам­пулова.

Актьор­с­кият със­тав — Николай Урумов, Ярос­лава Пав­лова, Зор­ница Марин­кова, гаран­тира много забав­ление, добро нас­т­роение и сериозни количес­тва иск­рен смях, тъй като “всеки ден без смях е изгубен ден“. Акор­деонис­тът Ивайло Флоров съп­ровожда актьорите по време на целия спек­такъл, свирейки някои от най-красивите, извес­тни и незаб­равими мелодии от пър­вите десетилетия на миналия век.

“Сюр­п­риз“ връща зрителите в София в 1934 година, когато труд­нос­тите не са били по-малко, “всеки е имал грижи в живота — едни големи, друг пък малки, всеки е в беда“, но духът на хората им е поз­волявал да преминават през тях с повече усмивки, повече танци, повече смях, повече шеги и повече такт. След­ващите пред­с­тав­ления ще се със­тоят на 25 фев­руари, 16 и 27 март.

Икономика

Loading...

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...