Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 69, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Наградата „Златен глобус“ взе Розамунд Пайк

Наградата „Златен глобус“ взе Розамунд Пайк

Бъл­гар­с­ката акт­риса Мария Бакалова не успя да спечели „Златен глобус“. В категорията „Най-добра акт­риса в мюзикъл или комедия“ призът грабна Розамунд Пайк за ролята й във филма „Много ми пука“. Другите претен­денти в категорията, освен Мария Бакалова за учас­тието й в продъл­жението на “Борат“, бяха Кейт Хъд­сън, Мишел Пфай­фър и Аня Тейлър-Джой.

Комедий­ните акт­риси Тина Фей и Ейми Полър отк­риха 78-а церемония за раз­даването на наг­радите „Златен глобус“. Заради пан­демията тя се провежда твърде необичайно. Фей води на живо от зала „Рейн­боу“ в цен­търа „Рок­фелер“ в Ню Йорк, а Полър е водеща в хотел „Бевърли Хил­тън“ в Бевърли Хилс, където и традиционно се провеж­дат наг­радите.

Тина и аз водим от два раз­лични града, а тех­нологията е тол­кова нап­ред­нала, че едва не може да се поз­нае“, каза Ейми Полър и „докосна“ Тина Фей, докато и двете бяха показ­вани на телевизион­ния екран. На церемонията присъс­тва абсолютно необ­ходимият пер­сонал, както и звез­дите, пред­с­тавящи наг­радените. Номинираните се включ­ват само през видео връзка.

В самото начало имаше и тех­нически гаф. Даниел Калуя, който спечели в категорията „Най-добър актьор в под­дър­жаща роля“ във филма „Юда и чер­ният месия“, се сблъска с тех­нически проб­лем. Звукът на видео включ­ването му прекъсна на благодар­с­т­веното слово, което принуди водещата на наг­раж­даването в тази категория Лора Дърн да се извини. Малко по-късно звукът беше въз­с­тановен.

“Борат 2“ получи “Златен глобус“ за фил­мова комедия или мюзикъл, а Саша Коен бе отличен за най-добър актьор в комедия. „Короната“ наг­радиха за най-добър телевизионен драматичен сериал. Призове за актьор­ски превъп­лъщения получиха Ема Корин, която изигра прин­цеса Даяна, и Джош О’Конър, младия принц Чарлз.

Гам­битът на кралицата“ бе наг­раден за най-добър лимитиран сериал, отличена беше и изпъл­нител­ката на глав­ната роля — 24 годиш­ната Аня Тейлър-Джой. Като цяло преоб­ладават расово раз­нооб­разие, повече критика и доза политика.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Карлос Насар с европейско сребро в дебюта си при мъжете

17-годишният български щангист подобри рекорда на Стария континент в изтласкването

Успеш­ното пред­с­тавяне на Бъл­гария на европейс­кото пър­венст…

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отваря архивите на Франсоа Митеран за Руанда

Фран­ция ще отвори архивите за Руанда на бив­шия френ­ски президент Фран­соа Митеран, като част от усилието да се раз­бере по-добре ролята й в аф…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Националните приоритети и специфики да са водещи при изготвяне на Стратегическите планове

Как върви изгот­вянето на Стратегичес­ките планове за…

Прочети още:

Loading...