Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 95, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Стефан Цанев, Красимир Спасов и Стефан Мавродиев получават АСКЕЕР за цялостен принос

Стефан Цанев, Красимир Спасов и Стефан Мавродиев получават АСКЕЕР за цялостен принос

На 30-годишнината на наг­радите АСКЕЕР ще бъдат раз­дадени 3 приза за цялос­тен принос. Решението е пос­ветено на 30-годишнината от началото на един­с­т­вените по рода си наг­ради. Това е отличие с дъл­бока почит и приз­нател­ност към труда и твор­чес­т­вото на едни от най-достойните пред­с­тавители на трите основни стълба, върху които се крепи театъра — драматург, режисьор и актьор. Официал­ната церемония е на 2 4 май в Театър „БЪЛ­ГАР­СКА АРМИЯ“. 78 годиш­ният актьор Мав­родиев ще получи Аскеер за цялос­тен принос.

Той е от злат­ната ера на киното и театъра — Стефан Мав­родиев. За джу­джетата в политиката, алч­ността и дреб­навостта като ман­талитет е бол­ката на твореца.

Големият ад на един човек е влас­т­ването над другия. Любовта е въз­мож­ност за изразяване на същ­ността и меч­тите. Човек е на този свят заради меч­тите се, не заради друго“, казва Мав­родиев. Стефан e роден във Варна на 29 декем­ври, 1943, казва, че пъпът му е хвър­лен на сцената. Не е чудно — баща му е бил учител, но и актьор в театъра, а майка му пеела във Вар­нен­с­ката опера.На седем години мал­кият Стефан се записва в теат­рал­ната школа към Пионер­с­кия дом във Варна. И когато му идва времето Стефан Мав­родиев е приет да учи във ВИТИЗ — при Методи Андонов.

Икономика

Loading...

Спорт

Свят

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Лондон ще решава на 14 юни дали да продължи с облекчаването на ограниченията заради COVID-19

Индия вчера регис­т­рира за трети пореден ден по-м…

Прочети още:

Loading...

Земеделие