Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Мила Георгиева представя “Годишните времена“ от Вивалди и Пиацола с Оркестъра на Класик ФМ радио

Мила Георгиева представя “Годишните времена“ от Вивалди и Пиацола с Оркестъра на Класик ФМ радио

Два шедьовъра с името “Годиш­ните времена“ — единият от Антонио Вивалди, а другият от Астор Пиацола, ще проз­вучат в една кон­цер­тна вечер в интер­п­ретацията на изк­лючител­ната цигуларка Мила Геор­гиева и Оркес­търа на Класик ФМ радио с диригент Мак­сим Ешкенази. Събитието е на 22 юни от 19.30 ч. в зала “Бъл­гария“.

Прог­рамата съчетава два много раз­лични стила с пос­тоянна смяна на авторите. Слушателите ще чуят оригинал­ните 4 кон­черти гроси оп. 8 от Вивалди и Cuatro Estaciones Porteñas на Пиацола във вер­сията на Леонид Десят­ников за цигулка и струнен оркес­тър.

Цигулар­ката Мила Геор­гиева, която има в своя репер­тоар най-значимите цигул­кови кон­церти от светов­ната музикална сък­ровищ­ница, проявява интерес към тан­гото преди две години, когато с голям успех пред­с­тави кон­церта “Tango and Campanella“ с Оркес­търа на Класик ФМ радио. “Това е музика за сър­цата на хората“, смята изпъл­нител­ката. През 2020 г. Мила осъщес­тви бъл­гар­ска премиера на Violin Tango Concerto от Мелани Мес­тре, а сега за първи път ще изс­вири на сцена 8-те годишни времена от Вивалди и Пиацола. Четирите кон­церта за цигулка и струнен оркес­тър Le quattro stagioni от Антонио Вивалди са сред най-емблематичните барокови шедьоври. Цигул­ката е голямата любов на Вивалди — смятан е за майс­тор на инс­т­румента, макар негови съв­ремен­ници приемат свиренето му за екс­т­ремно и твърде драматично.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие