Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Кенет Брана показа филма си “Белфаст“ на Лондонския кинофестивал

Кенет Брана показа филма си “Белфаст“ на Лондонския кинофестивал

В основата на черно-белия филм е раз­каз за девет годиш­ния Бъди, за неговото семейс­тво в работ­ничес­кия район на Северен Бел­фаст, където живеят протес­танти и католици.Действието се раз­вива през 1969 г., когато в Северна Ирлан­дия се раз­разява кон­ф­ликт трупан три десетилетия. Наричат го „Проб­леми“, но дет­с­т­вото внезапно завър­шва. На прага зас­тават без­паричие, без­порядък в общес­т­вото, всичко зас­т­рашава семейс­т­вото му.

Тази история се случи, когато бях около 9 години, когато внезапно се измени всичко и ме засегна мен, къщата, близ­ките. И това е история за всичко това“, каза Брана. Оживяването на спомените по време на сним­ките на филма за него е „било и си остава много емоционално“. Бел­фаст е всичко което поз­нава мом­чето, но родителите — артис­тите Джейми Дор­нан и Кат­рина Балф, се замис­лят за нов живот в друга дър­жава.

Брана завър­шва Крал­с­ката академия за драматично изкус­тво. Сред най-известните му филми е „Хенри V“, който режисира и изпъл­нява глав­ната роля и получава номинации за „Оскар“ за най-добър актьор и режисьор. Той е номиниран пет пъти за „Оскар“ и за „Златен глобус“. Печели наг­радата „Еми“ и три пъти „БАФТА“.

Срав­няват го със сър Лорънс Оливие — един от най-великите актьори в историята. Самият Брана винаги е под­чер­тавал своето вдъх­новение от Лорънс Оливие. И той като него се специализира в шек­с­пировите роли и съз­дава богато артис­тично нас­лед­с­тво от раз­нооб­разни екранизации и адап­тации по шедьоври.

България

Икономика

Спорт

Положението на „Герена“ пак е критично

Положението на „Герена“ пак е критично

Нямаше никакви финансови отстъпки от страна на Хубчев и екипа му, разочарован съм, призна изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков

Изпъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

Олаф Шолц е след­ващият кан­ц­лер на Гер­мания, Това стана ясно, след като неговата Социал­демок­ратическа пар­тия (СДП) под­писа споразумение със З…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...