Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 277, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Оперетата „Виенска кръв“ аплодираха в Бургаската опера

Оперетата „Виенска кръв“ аплодираха в Бургаската опера

Оперетата „Виен­ска кръв“ се игра на 27 ноем­ври на сцената на Бур­гас­ката опера. Пос­танов­ката е дело на режисьора Марио Николов, който пуб­ликата видя и на сцената в цен­т­рална роля.

Това е една от най-хубавите оперети на Йохан Щраус-син. Популярна е в целия свят. Изпъл­нява се във всичко големи оперни и музикални театри. Виен­с­ката кръв всъщ­ност е харак­терът на виен­чаните в епохата, в която Щраус работи. Знаете един от любимите му вал­сове е този „На хубавия син Дунав“. Това е една невероятна музика, която абсолютно харак­теризира виен­с­ките нрави“, каза Николов.

В глав­ната жен­ска роля гост бе чаров­ната Вален­тина Кор­чакова. В спек­такъла учас­т­ваха и хорът, оркес­търът и балетът на Операта. Спек­такълът заради обявения ден на траур бе премес­тен за 27 ноем­ври. “Царицата на чардаша“,“Графиня Марица“, “Прилепът“, “Циган­ски барон“, “Една нощ във Венеция“, “Виен­ска кръв“ са само част от репер­тоара на твор­чес­кия тан­дем Вален­тина Кор­чакова и Марио Николов, който същес­т­вува много години. .

Марио Николов е едно от най-популярните лица на оперет­ната сцена у нас. Завър­шва теат­рална режисура за вариететен театър в НАТ­ФИЗ „Кръс­тьо Сарафов“. През периода 1990г.-1996г. живее, учи и работи във Виена. Специализира пеене в раз­лични висши училища, школи и майс­тор­ски класове във Виена, София и Мак­деония. Започва кариерата си като водещ солист в НМТ “Стефан Македон­ски“ — София. Изпъл­нявал е и длъж­нос­тите зам. дирек­тор по художес­т­вените въп­роси и дирек­тор на театъра. Режисира множес­тво спек­такли в раз­лични градове в Бъл­гария. Гас­т­ролирал е в Гер­мания, Авс­т­рия, Швей­цария, Холан­дия, Фран­ция, Люк­сем­бург, Русия, Япония, САЩ.

Икономика

Земеделците ще получат близо

Земеделците ще получат близо

1 млрд. лв. субсидии за земеделците до юни

ДФ “Земеделие“ пуб­ликува графика за плащанията по всички схеми за под­помагане на произ­водителите Б…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Денислава Глушкова на осминафинал при дебюта си в Мелбърн

Денислава Глушкова на осминафинал при дебюта си в Мелбърн

Младата българска тенисистка с втора победа на Откритото първенство в Австралия

Младата тенисис­тка Денис­лава Глуш­кова продъл­жава с великолепн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Гоце беше войвода на войводите...

Гоце беше войвода на войводите...

Историята на последната снимка на Гоце Делчев, направена през февруари 1903 г. в пещерата Капе в подножието на планината Али Ботуш

През 1929

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...