Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Световната класика „Майстора и Маргарита“ оживява на сцената

Световната класика „Майстора и Маргарита“ оживява на сцената

На 10 и 11 декем­ври от 19.00 ч. в Младежки театър „Николай Бинев“ е премиерата на „Майс­тора и Мар­гарита“ с режисьор Николай Поляков. Спек­такълът „Майс­тора и Мар­гарита“ е базиран на светов­ноиз­вес­т­ния и любим на поколения бъл­гари едноименен роман на Михаил Бул­гаков.

Изк­лючител­ната, вечна и неп­реходна творба на рус­кия писател и драматург Бул­гаков ще оживее за първи път на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“ — отбеляз­ваме 130 години от рож­дението на писателя.

Режисьор е Николай Поляков, отговорен и за сценич­ната вер­сия на превода на един от най-изключителните бъл­гар­ски преводачи — Лиляна Мин­кова, която за огромно съжаление ни напусна през 2016 г.

Сценог­рафията e дело на един от най-известните, успешни и актуални бъл­гар­ски сценог­рафи — Венелин Шурелов, а по кос­тюмог­рафията работи Елица Геор­гиева, която оставя все по-ясна и запом­няща се следа в историята на Младежки театър с прек­рас­ната си работа по множес­тво спек­такли на театъра.

Ком­позитор e една истин­ска легенда в света на теат­рал­ната музика — Асен Аврамов, който има дъл­гия списък от ком­позиции към повече от 250 теат­рални пос­тановки, които той е съз­дал. Хореог­раф на „Майс­тора и Мар­гарита“ е Алек­сан­дър Ман­джуков, който за пореден път демон­с­т­рира своите феноменални умения, съз­давайки хореог­рафия към спек­такъла, която сама по себе си носи огромно естетическо удовол­с­т­вие и е произ­ведение на изкус­т­вото.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Реал (Мад­рид) спечели Супер­купата на Испания, побеж­давайки с 2:0 на финала Атлетик (Бил­бао). Фут­болис­тите на Карло Анчелоти имаха пълно …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...