Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Готие Капюсон, Мария Жоао Пиреш и Борис Березовски ще гостуват на Софийската филхармония

Готие Капюсон, Мария Жоао Пиреш и Борис Березовски ще гостуват на Софийската филхармония

Готие Капюсон, Мария Жоао Пиреш и Борис Березовски ще гостуват на Софийската филхармония

Някои от най-големите имена на класичес­ката музика ще гос­туват на Софийс­ката фил­хар­мония през 2022 г. Верен на традицията, която наложи в пос­лед­ните години, маес­тро Най­ден Тодоров — дирек­тор на национал­ния оркес­тър, е поканил музиканти, защитили своя талант на най-престижните световни сцени.

През януари почитателите на класиката ще се срещ­нат с дириген­тите Юлиан Рах­лин, Георги Димит­ров, Емил Табаков и Крис­тиан Ман­деал, цигуларя Свет­лин Русев и пианис­тите Георги Чер­кин и Петра Погади-Холендер.

През фев­руари отново ще гос­тува Юлиан Рах­лин, но с неговата цигулка. Сред солис­тите на месеца са и Веско Ешкенази, флей­тис­тът Статис Карапанос и проф. Борис­лава Танева, както и дириген­тите Най­ден Тодоров, Мар­тин Пан­телеев и Себас­тиан Роланд.

Март е за среща с виолон­челиста Готие Капюсон, цигуларите Лидия Байч и Свет­лин Русев, флей­тиста Еманюел Паю и младата бъл­гар­ска надежда Емануил Иванов, както и с дириген­тите Вахан Мар­диросян, Алесан­дро Круделе и Даниел Орен.

Април е времето на забележител­ните пианис­тки Катя и Марел Лабек, светов­ноп­риз­натата клар­нетис­тка Сабине Майер, дириген­тите Йорма Панула и Саша Гьот­цел.

През май и юни ще свирят вир­туозите Рей Чен, Борис Березов­ски в ком­панията на Пламена Ман­гова, Свет­лин Русев, Евгени Божанов, Акико Сунаваи, Еманюел Чек­наворян, леген­дите Мария Жоао Пиреш, Шерил Милнс и Фран­сиско Арайза.

На 17 май ще се със­тои гас­т­ролът на Софийс­ката фил­хар­мония във Виена, отложен заради лок­дауна в Авс­т­рия през декем­ври. Образовател­ната прог­рама “Фор­тисимо“ ще пред­с­тави четири нови кон­церта: “Моцарт за деца“, “Уес­т­сайд­ска история“ за тий­нейджъри, “Сезоните в музиката“ и “Пътеводител на оркес­търа за млади слушатели“ на Бритън.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Реал (Мад­рид) спечели Супер­купата на Испания, побеж­давайки с 2:0 на финала Атлетик (Бил­бао). Фут­болис­тите на Карло Анчелоти имаха пълно …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...