Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Олга Михайлова-Динова отбелязва 30 години на сцената на Софийската опера

Олга Михайлова-Динова отбелязва 30 години на сцената на Софийската опера

Олга Михайлова-Динова отбелязва 30 години на сцената на Софийската опера

Олга Михайлова-Динова отбелязва 30 години на сцената на Софийс­ката опера. На 21 януари от 19.00 ч. певицата ще се пред­с­тави в ролята на Адал­джиза в операта “Норма“ от Белини.

Очаровател­ната певица завър­шва ДМА “Панчо Владигеров“ през 1992 година в класа на проф. Сима Иванова. На 1 април 1992 г. е дебют­ният й спек­такъл “Севил­с­кият бръс­нар“ в ролята на Розина с режисьор Борис Хин­чев, режисьор е проф. Павел Гер­джиков.

Учас­тва по-късно и в “Севил­с­кият бръс­нар“, пос­тановка на Пламен Кар­талов, както и в други негови пос­тановки. В Софийс­ката опера пее в “Сват­бата на Фигаро“, “Италиан­ката в Алжир“, “Дон Кар­лос“, “Норма“, “Набуко“, “Силата на съд­бата“, “Роберт Дявола“, “Вер­тер“.

Изнася кон­церти и самос­тоятелни камерни кон­церти с испан­ска, френ­ска , италиан­ска, нем­ска, бъл­гар­ска музика. Динова пее на опер­ните сцени в Русе, Варна, Бур­гас и извън страната. Солис­тка е и в Музикал­ния театър.

Режисьор на “Норма“ е Уго де Ана, а диригент на 21 януари е Фран­ческо Ди Мауро. Ще учас­т­ват също Мар­тин Илиев, Петър Буч­ков, Радос­тина Николаева, Иванка Нинова, Красимир Динев. Фран­ческо Ди Мауро е завър­шил Париж­ката кон­сер­ватория и е дирижирал на световни оперни сцени и като Одески оперен театър, Оперна зала в Торонто, Опера Лира в Отава, Оперен театър в Каляри, Опера в Бер­кли — Сан Фран­циско, Карнеги-хол в Ню-Йорк.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Реал (Мад­рид) спечели Супер­купата на Испания, побеж­давайки с 2:0 на финала Атлетик (Бил­бао). Фут­болис­тите на Карло Анчелоти имаха пълно …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...