Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Да влезеш в света на художника с „Пряко допълнение“

Да влезеш в света на художника с „Пряко допълнение“

Галерия „Ракурси“ отваря врати за излож­бата “Пряко допъл­нение“ на Анета Дръгушану — Мариана Маринова,Валентин Ангелов– Христо Йотов, Греди Асса — Михаил Лалов, Васил Стоев — Димитър Пет­ков, Милко Бож­ков — Цветелина Мак­симова и Росен Кръстев,Николай Янакиев — Пламен Бонев от 13 май до 7 юни.

Излож­бата събира в общ екс­перимент, 13 худож­ници, които съз­дават съв­мес­тни произ­ведения. Всеки от учас­т­ниците започва една кар­тина, която другият довър­шва. Така всяка двойка автори съз­дава две произ­ведения, откъдето и името на излож­бата „Пряко допъл­нение“. Двой­ките худож­ници са фор­мирани на основата на тех­ните раз­бирания, цен­ности, идеи, стилови особености и приятел­ски отношения.

И преди сме рисували заедно, но винаги е било по-скоро като игра. Сега за пръв път съз­даваме подобен общ проект, който пред­с­тавяме пред пуб­лика и това е голямо предиз­викател­с­тво. Тръг­нахме от общия ни път през годините, заедно сме учили в художес­т­веното училище, в академията, споделяли сме ателиета, пленери, идеи, но сега предиз­викател­с­т­вото е раз­лично — да влезеш в света на колегата и да го допъл­ниш, пряко“, раз­казва Вален­тин Ангелов.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Трима родни щангисти отказаха на Катар

Трима от най-добрите ни щан­гисти отх­вър­лиха пред­ложение да се със­тезават за Катар на олим­пийс­ките игри в Париж през 2024 г. Офер­тата е била …

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...