Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 131, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Актрисата Жулиет Бинош ще бъде почетена в Сан Себастиан

Актрисата Жулиет Бинош ще бъде почетена в Сан Себастиан

Френ­с­ката акт­риса и носителка на наг­рада “Оскар“ Жулиет Бинош ще бъде удос­тоена с отличието за цялос­тно твор­чес­тво на кинофес­тивала в Сан Себас­тиан, между 16 и 24 сеп­тем­ври, предаде Франс прес.

Тя ще бъде почетена с наг­радата “Донос­тия“ за цялос­т­ната си кариера, “по време на която интер­п­ретира близо 75 героини, от най-силните до най-крехките лич­ности“, сред които исторически фигури, драматични и комедийни роли.

Лицето на Бинош, която спечели наг­рада “Оскар“ за “Анг­лийс­кият пациент“ на режисьора Антъни Мин­гела, е на плаката за 70-ото издание на кинофеста в испан­с­кия град.

Париж­ката акт­риса дебютира на големия екран през 1983 г. с филма “Прек­расна свобода“. Жулиет Бинош (58 г.) е учас­т­вала в много продук­ции, сред които “Три цвята: Синьо“ (1993) на Кшищоф Кеш­лов­ски, за който бе отличена с наг­радата за най-добра акт­риса във Венеция, “Анг­лийс­кият пациент“(1996), донесъл й “Оскар“ за най-добра акт­риса в под­дър­жаща роля, “Вярно с оригинала“ (2010) с отличие от кинофес­тивала в Кан.

Наг­радата “Донос­тия“, която носи бас­кото име на север­ния мор­ски град в Бис­кайс­кия залив, е връчена за първи път през 1986 г. Сред лауреатите й са Мерил Стрийп, Ричард Гиър, Робърт де Ниро, Изабел Юпер, Марион Котияр.

България

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

КНСБ: Работниците намаляват, нарушенията не

Секторът с най-много оплаквания е леката промишленост

Работещите стават все по-малко в Бъл­гария, но нарушенията на тех­ните права не намаляват…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Спорт

Новак Джокович се оплака от „Уимбълдън“

Новак Джокович се оплака от „Уимбълдън“

Новак Джокович се оплака, че къс­ните начални часове на двата основни корта в Лон­дон на прак­тика прев­ръщат “Уим­бъл­дън“ в тур­нир на зак­рито. С…

Прочети още:

Loading...

Свят

Шойгу: Западът доставя оръжия на Киев, за да удължи конфликта

Колек­тив­ният Запад иска да продължи кон­ф­ликта в Украйна, затова продъл­жава да извър­шва мащабни дос­тавки на оръжие за Киев, заяви минис­търът …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...