Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 237, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Премиерният спектакъл „Ключът за крепостта“ се играе във Велико Търново

Премиерният спектакъл „Ключът за крепостта“ се играе във Велико Търново

Премиер­ният спек­такъл „Ключът за крепостта“ ще бъде пред­с­тавен в Лапидариума на Археологичес­кия музей във Велико Тър­ново на 12 и 13 юли. Режисурата е на Клара Арман­дова, автор е Красимир Симеонов с учас­тието на актьорите Роси Русева, Нона Йотова, Иван Ран­гелов и Филип Гуляшки. Ком­позитор е Иван Динев.

Спек­такълът пред­с­тавя драматичен раз­каз за пос­лед­ните дни на пос­лед­ния тър­нов­ски цар Иван Шиш­ман и колизията му с Баязид, преп­летен с историята за пос­т­рояването на една силна крепост и ключа от ней­ния таен вход.

История за любовта на една майка към сина си и ней­ните предели. История за една пророчица и трагич­ните опити да помогне за спасението на крепостта. История за преп­литането на прас­тари езически обреди с хрис­тиян­с­ката вяра и корените на бъл­гар­с­кото оцеляване. История за разединение и предател­с­тво. История за война по време на чума.

Пиесата „хвърля“ паралел към сегаш­ното със­тояние на страната в труд­ната и несигурна епоха, от която бавно и с цената на много жер­тви се измъква пан­демията. Ще съумее ли Бъл­гария, дър­жавата на духа, отново гордо да се изп­рави обединена.

България

Икономика

Икономиката ни се забави през третото тримесечие на тази година

Икономиката ни се забави през третото тримесечие на тази година

Засега няма нито една прогноза от международна или места институция, която да предвижда каквато и да е рецесия за страната ни

Национал­ната ст…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие