Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 157, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Найден Тодоров дирижира Соня Йончева в Япония

Найден Тодоров дирижира Соня Йончева в Япония

Най­ден Тодоров ще дирижира кон­церт на Соня Йон­чева в Япония на 2 юли. Соп­ранота за пореден път гласува доверие на маес­тро Тодоров, който ще ѝ пар­т­нира в ней­ния дебют в Япония. Кон­цер­тът в прес­тиж­ната зала “Бунка Кай­кан“ включва любимите италиан­ски оперни арии на Соня от Белини, Верди и Пучини.

След пър­вата репетиция с Токийс­ката фил­хар­мония, Най­ден Тодоров бе специален гост на кон­церта на вир­туоз­ната виолон­челис­тка Камий Тома в зала “Ураясу“. Френ­с­ката солис­тка е звезда на есен­ния сезон на Софийс­ката фил­хар­мония.

През сеп­тем­ври пред­с­тои голямо събитие за извес­т­ния диригент — неговият дебют с Виен­с­кия сим­фоничен оркес­тър (Wiener Symphoniker) за тях­ното първо гос­туване в Бъл­гария.

Виен­с­ките сим­фоници са сред водещите световни оркес­три, ще изнесат два кон­церта на 9 и 10 сеп­тем­ври в род­ния град на маес­тро Тодоров — Плов­див. Солист на вечерта е друг плов­див­чанин — цигуларят Марио Хосен, а сред кон­т­рабасите ще стои Иво Йор­данов. На дириген­т­с­кия пулт на оркес­търа са зас­тавали Гус­тав Малер, Рихард Щраус и Антон фон Вебер, а солисти са били Клод Деюбси и Бела Бар­ток. За своя бъл­гар­ски дебют музикан­тите под­гот­вят творби от Бетовен, Паганини и Двор­жак.

България

Икономика

Спорт

Стойчо Младенов преговаря с ЦСКА 1948

Стойчо Младенов преговаря с ЦСКА 1948

Стойчо Младенов започна преговори с ЦСКА 1948. Вчера сут­рин той посети клуб­ните офиси, където раз­говаря с благодетеля на „чер­вените“ Цветоми…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо

Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо

Русия няма нужда да използва ядрени оръжия, заяви Шойгу

“Глобал­ните елити с всички сили се опит­ват да запазят изп­лъз­ващата се от ръцете им хе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...