Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Стоичков се моли Пеле да пребори болестта

Стоичков се моли Пеле да пребори болестта

Леген­дата на бъл­гар­с­кия и светов­ния фут­бол Христо Стоич­ков изпол­зва профила си във Фейс­бук, за да даде сили на Пеле. Камата обяви, че бразилецът е бил неговото вдъх­новение да вкарва голове и се моли трик­рат­ният световен шам­пион да спечели бит­ката с болестта си. „Както е извес­тно, във фут­бол­ното цар­с­тво Краля винаги ще е един. Моето вдъх­новение да вкар­вам голове. Благодарен съм на Гос­под, че ме запозна с Пеле. Сега се моля да му даде сили да спечели бит­ката с болестта!“, сподели Стоич­ков с пос­ледователите си.

Френ­с­ката мегаз­везда Килиан Мбапе, както и светов­ният шам­пион с Бразилия от 2002 година Ривалдо също изп­ратиха съоб­щения в под­к­репа на леген­дата Пеле. Много медии съоб­щават, че положението се е влошило в пос­лед­ните дни. Също така се казва, че 82-годишният Крал на фут­бола е бил премес­тен в отделение за палиативни грижи, под­гот­вено за хора в битка с рака.

Едсон Аран­тес до Насименто, както е пъл­ното име на Пеле, претърпя операция за отс­т­раняване на тумор от дебелото черво миналата година. След това той имаше чести посещения в бол­ница.

Килиан Мбапе, фокусиран върху мачовете с Фран­ция на Мон­диал 2022, написа в профила си в социал­ната мрежа Туитър: “Молете се за Краля!“. След него и бив­шият номер 10 на Бразилия Ривалдо, носил екипа на Бар­селона, пожела сила на Пеле в своя туитър-акаунт.

Сан­тос, бив­шият клуб на Пеле, пише в официал­ния си сайт: “Целият свят е с теб и ти желае най-доброто.“ Пеле беше приет в бол­ницата в началото на миналата сед­мица, а дъщеря му съобщи, че никой не бива да се притес­нява, тъй като става дума за месечна рутинна процедура за смяна на медикамен­тите и изс­лед­вания. А самият Пеле също пуб­ликува в инс­таг­рам профила си успокояващо хората съоб­щение, че всичко е наред.

Трик­рат­ният световен шам­пион по фут­бол на Бразилия Пеле остава в стабилно със­тояние и се пов­лиява добре от лечението на рес­пираторна инфек­ция, се казва в изяв­ление на бол­ницата “Алберт Айн­щайн“, съоб­щава АП. “Той се пов­лиява добре от лечението на рес­пираторна инфек­ция, не се наб­людава влошаване през пос­лед­ните 24 часа“, обявиха лекарите.

Пеле е един­с­т­веният фут­болист в историята на най-популярната игра, който е бил три пъти световен шам­пион. Като 17-годишен юноша той вдъх­новява Бразилия да грабне тит­лата в Швеция през 1958 година.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие