Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Президентът отново за ПП: Лъжата разбива политическата система

Президентът отново за ПП: Лъжата разбива политическата система

Държа България навън да отстоява своето достойнство, своя национален интерес, припомни държавният глава

“Лъжата раз­бива политичес­ката сис­тема.“ Това каза президен­тът Румен Радев от Тирана относно политичес­ките прес­т­релки от вчера и днес. Президен­тът е на среща на лидерите на Европейс­кия съюз и Запад­ните Бал­кани в Албания.

Припом­няме, че вчера той нарече ПГ на ПП “шар­латани“, а от пар­тията на Пет­ков и на Василев му отговориха, че вместо да гони мут­рите от политиката, ги връща с наз­начения на служеб­ния кабинет. Асен Василев отново видя син­х­рон между дейс­т­вията на Радев и Бойко Борисов, което лидерът на ГЕРБ категорично отрече.

Аз казах нещо много ясно – да няма лъжа. Лъжата раз­бива и общес­т­вото, и политичес­ката сис­тема“, каза Радев, помолен да комен­тира раз­менените реп­лики между него и „Продъл­жаваме промяната“ (ПП).

На въп­рос какво е довело до влошаването на отношенията, Радев каза, че не иска да се връща назад. „Винаги има причини, но аз държа на прин­ципите, държа да има истина в отношенията. Държа Бъл­гария навън да отс­тоява своето дос­тойн­с­тво, своя национален интерес, това винаги ми е било отп­равна точка“, каза той.

Радев комен­тира заяв­ката на лидера на ГЕРБ (по-късно опровер­гана от негови съпар­тийци – бел. ред.), който обяви, че е склонен да раз­говаря с пар­тията си отново за Избор­ния кодекс, ако президен­тът наложи вето над взетото решение за хар­тиените бюлетини. “Не взимам решенията си според това какво е казал един или друг лидер.”

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...