Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Адрияно Дженев на осминафинал в Мелбрън

Адрияно Дженев на осминафинал в Мелбрън

Бъл­гар­с­кият тенисист Адрияно Дженев пос­тигна втора победа и се класира за осминафиналите при юношите на пър­вия за 2023 година тур­нир от Големия шлем — Отк­ритото пър­вен­с­тво на Авс­т­ралия. Дженев показа харак­тер и успя да пречупи Зоран Лудоски от Сър­бия и да спечели със 7:5, 7:6(6) за 1 час и 58 минути игра. На осминафиналите Дженев ще играе срещу №3 в схемата Алек­сан­дър Блок от Бел­гия. При девой­ките Елизара Янева загуби във втория кръг на син­гъл с 1:6, 5:7 от №711 в светов­ната ран­г­листа за жени Хаю Киношита от Япония.

В тур­нира на двойки при девой­ките Йоана Кон­с­тан­тинова и Росица Ден­чева загубиха драматично с 6:4, 5:7, 710 от Емер­сон Джоунс от Авс­т­ралия и Уакана Конобе от Япония.

Днес мачовете си от втория кръг на син­гъл ще изиг­раят Илиян Радулов и Росица Ден­чева. Пос­тавеният под номер 2 в схемата бъл­гарин ще играе срещу Тян­хуей Чжан (Китай), а Ден­чева ще срещне Татум Еванс от САЩ.

В същото време капитанът на национал­ния отбор по тенис Вален­тин Димов обяви със­тава за гос­туването на Нова Зелан­дия в плейофите за влизане в Световна група I на тур­нира за Купа “Дей­вис“. Мачовете ще се играят на твърд корт на 4 и 5 фев­руари. При успех Бъл­гария ще пос­тигне историческо класиране за Световна група I.

В тима са включени Димитър Куз­манов (№182 в светов­ната ран­г­листа), Алек­сан­дър Лазаров (№304), Алек­сан­дър Дон­ски (№607) и Пьотр Нес­теров (№773). Именно четиримата класираха отбора ни за този мач. През миналата година Бъл­гария пос­тигна победи над Параг­вай и Южна Африка в София.

В момента Алек­сан­дър Лазаров, Алек­сан­дър Дон­ски и Пьотр Нес­теров тренират в Бъл­гария, а Димитър Куз­манов ще се присъедини към отбора в Нова Зелан­дия.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие