Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Родният тенис с исторически успех

Родният тенис с исторически успех

Бъл­гар­с­кият тенис записа голям успех, след като националите ни успяха да се наложат над Нова Зелан­дия като гост в Крайс­т­чърч с 3:1 победи и историчес­кото класиране в Светов­ната група I на Купа “Дей­вис“ стана факт. Решител­ният успех за отбора ни донесе Димитър Куз­манов. Пър­вата ракета на със­тава на капитана Вален­тин Димов надигра пър­вата ракета на новозелан­д­ците Аджийт Рай (№456 в светов­ната ран­г­листа) след мъжка битка — 6:3, 5:7, 6:4. Двубоят продължи 3 часа и 4 минути. Бъл­гар­с­ката общ­ност в Нова Зелан­дия отново доминираше на трибуните и помогна за историчес­кия успех на “лъвовете“.

Мачът се проточи заради проливен дъжд и прик­лючи малко след 9 часа бъл­гар­ско време. Рай проби Мико за 2:1 в пър­вия сет, но вед­нага след това срещата беше прекъс­ната за повече от три часа. След под­новяването на играта Куз­манов спечели пет поредни гейма от 1:3 до 6:3.

Плов­див­чанинът поведе с пробив за 2:1 във втория сет, но допусна израв­няване при 3:3. Рай успя да пробие още вед­нъж в края на сета и изравни резул­тата след 7:5, което прати срещата в решителна трета част. В нея Куз­манов показа по-голямата си класа и поведе с пробив за 3:2. След това бъл­гар­с­кият тенисист беше стабилен на соб­с­т­вен сер­вис и ликува след 6:4. Съот­бор­ниците му вед­нага се втур­наха към него, за да го прег­ръщат и заедно да праз­нуват историчес­кото класиране в Светов­ната група I на Купа “Дей­вис“.

Часове по-рано при двой­ките Алек­сан­дър Дон­ски и Пьотр Нес­теров имаха много трудни съпер­ници — Mай­къл Винъс (№16 в светов­ната ран­г­листа на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки). Бъл­гар­с­кият дует успя да спечели сет, но отс­тъпи с 3:6, 6:3, 3:6.

В пър­вата среща от спора между Бъл­гария и Нова Зелан­дия Алек­сан­дър Лазаров надви Рай (7:6(1), 6:2), а Куз­манов записа успех във втория мач след обрат над Кирин­пал Пану — 5:7, 6:3, 6:2.

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Младен Кръстаич: С това разполагаме, по-добри играчи нямаме

Селек­ционерът на Бъл­гария Младен Кръс­таич заяви след теж­кото поражение от Унгария с 0:3 в Будапеща, че това са най-добрите играчи, с кои…

Прочети още:

Loading...

Свят

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен, твърди Тръмп

Русия има оръжия, с които да унищожи всеки вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...