Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон01032021

Брой 41, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Цял свят говори за откритие на Любо Пенев

Цял свят говори за откритие на Любо Пенев

Целият фут­болен свят не спира да комен­тира гръм­ката победа на Испания над Гер­мания с 6:0 в груповата фаза на Лига Европа. Големият герой на мача е Феран Торес. Роденият на 29 фев­руари 2000 година нападател от лятото носи екипа на Ман­чес­тър Сити, а преди това играе във Вален­сия. Негов отк­ривател е Любос­лав Пенев, който беше треньор на втория със­тав на „прилепите“ от юли до ноем­ври 2017 година. Именно тогава бъл­гар­с­кият специалист наложи Феран в отбора, като започна да го пуска редовно титуляр.

Пенев напусна изненад­ващо втория със­тав на Вален­сия в средата на ноем­ври 2017 година, за да се впусне в бит­ката за президен­т­с­кия пост на БФС. Само две сед­мици по-късно – на 30 ноем­ври, Феран прави дебют за пред­с­тавител­ния отбор на „прилепите“ в мач за Купата на краля. На 4 август тази година Вален­сия продаде Торес на Ман­чес­тър Сити за 23 милиона евро.

След голямото изриг­ване на 20-годишния младок срещу Гер­мания радио „Марка“ се свърза с отк­ривателя му за големия фут­бол Любос­лав Пенев „Обичам Феран. Той се раз­вива много добре и го зас­лужава. Във Вален­сия започна да пок­рива изис­к­ванията много бързо. Торес е много скромно момче, образовано и амбицирано да тренира. Това е важно, когато искаш да си голям играч. Ще нат­рупа опит, в момента е важно да търси ситуациите, да търси гола. Трябва да е щас­т­лив, че е вкарал три гола, и то на голям отбор като Гер­мания“, заяви Любо.

Нека се чудят във Вален­сия защо го пус­наха да си отиде. Днеш­ната Вален­сия не е тази, която феновете и градът зас­лужават. Ако Вален­сия оставя важни играчи да избягат, няма да може да се със­тезава с големите“, добави нас­тоящият треньор на Цар­ско село.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие