Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт02032021

Брой 42, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Бербатов очакван в Манчестър Юнайтед

Бербатов очакван в Манчестър Юнайтед

Бербатов очакван в Манчестър Юнайтед

Американ­с­кият милиар­дер Аврам Глей­зър е шокирал Димитър Бер­батов с изненад­ващ телефонен раз­говор. Богаташът, който държи мажоритар­ния дял на Ман­чес­тър Юнай­тед, е потър­сил бъл­гар­с­ката звезда на „чер­вените дяволи“ преди двай­сетина дни, съоб­щава БЛИЦ. Глей­зър обявил на Бер­батов, че знае за желанието му да се завърне в клуба като треньор и че не е далеч денят, когато това може да се случи. Милиар­дерът искал от Митко да премине по редов­ния път към треньор­с­кия занаят и когато е готов, вратите за него в Ман­чес­тър Юнай­тед ще бъдат отворени.

Това е причината Бер­батов да започне работа в Етър. Той трябва да изкара двегодишен стаж като помощник-треньор, след което ще получи така необ­ходимия Про лиценз. Вземе ли го, ще има право да бъде треньор даже и в Анг­лия. Пър­воначално Бербо се целил в школата на Ман­чес­тър Юнай­тед, където да води някой от юношес­ките фор­мации на „чер­вените дяволи““.

За целта Димитър трябва да под­пише официален договор с Етър, който да бъде заверен в БФС. Ако се опита да се сдобие с бележка за проведен стаж по втория начин, това ще предиз­вика скан­дал с отз­вук не само у нас, но и във ФИФА. „И това ще се случи. Бер­батов е много амбициран да стане треньор и ще извърви всички стъпки, за да пос­тигне голямото си желание. Обаж­дането на Глей­зър го изненадало. Двамата никога не се били чували по телефона. Виж­дали са се един-два пъти в периода, когато Димитър беше звезда на Ман­чес­тър Юнай­тед.

В същото време гол­майс­тор №1 в историята на бъл­гар­с­кия национален отбор Димитър Бер­батов попадна в прес­тижна класация. Бербо, който в събота ще навърши 40 години, беше нареден в Топ 100 на най-великите фут­болисти в историята на Вис­шата лига.

Бив­шият нападател на Тот­нъм, Ман­чес­тър Юнай­тед и Фулъм е на 64-ата позиция в ран­г­лис­тата на извес­т­ното британ­ско списание „FourFoutTwo“. Бербо е пос­тавен между други двама леген­дарни нападатели за анг­лийс­кия фут­болен елит. След него е Лес Фър­динанд, а на 63-о място е Матю льо Тисие.

Тех­никата на Бер­батов може да бъде срав­нена само с тази на Денис Бер­г­камп“, пише FourFourTwo. Тримата най-велики в историята на Вис­шата лига според списанието са Тиери Анри, Крис­тиано Роналдо и Алън Шиърър.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие