Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет26022021

Брой 40, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Еквадор „гърми“ за новата звезда на ЦСКА

Еквадор „гърми“ за новата звезда на ЦСКА

Медиите в Еквадор обър­наха голямо внимание на успеш­ния дебют на Жорди Кай­седо в Бъл­гария. 23-годишният таран донесе на ЦСКА победата над Черно море след гол с глава в 68-ата минута. “Тер­минатор! Кай­седо показа силата си и отбеляза дебютно попадение!“, гърми Diario La Diez. “Ново име изг­рява на небос­к­лона и то само ще обогати новата генерация на еквадор­с­кия фут­бол. Жорди Кай­седо отново е на кар­тата, а бъл­гар­с­кото му прик­лючение започна силно с гол в дебюта. Той донесе задъл­жител­ните три точки за тима му, който се бори за тит­лата“, допълва изданието.

ЦСКА триум­фира благодарение на головата мощ на Жорди“, е заг­лавието на mifutbolecuador.futbol. “Ще бъде отлично попъл­нение за национал­ния отбор“, пред­рича за Кай­седо futbolecuador.com. “Жорди показа силата си и донесе триумфа на ЦСКА. Отборът му влезе в мача с мотото “продъл­жавайте да се борите“ и в крайна сметка стигна до успеха. Сега е вече само на 3 точки от върха“, продъл­жава еквадор­с­кият сайт.

В същото време леген­дата на бъл­гар­с­кия фут­бол Христо Стоич­ков надъха фут­болис­тите на ЦСКА преди гос­туването на Лудогорец. Двата тима се срещат в събота от 15 часа на “Хювефарма Арена“. “Орлите“ са на първо място в Първа лига на три точки пред “чер­вените“.

“Сед­мицата на истината започва! Мяс­тото на ЦСКА е само на върха! Искам ви там в събота!“, написа Стоич­ков във “Фейс­бук“.

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович планира промени по със­тава за гос­туването на Лудогорец. За срещата срещу “орлите“ бос­нен­с­кият специалист ще може да раз­чита на Жефер­сон. Бразилецът получи кон­тузия прасеца по време на под­готов­ката и не попадна в групата за успехите с по 1:0 над Славия и Черно море. Универ­сал­ният фут­болист тренира от сед­мица наравно със съот­бор­ниците си. Той бе физически готов още за двубоя с вар­ненци, но Бруно Акрапович не пожела да прибър­зва с включ­ването му в игра.

Треньорът въз­намерява да изпол­зва Жефер­сон в хал­фовата линия срещу Лудогорец. Така той ще може да върне на дес­ния фланг Тибо Вион. В пос­лед­ните две срещи фран­цузинът дейс­тва като опорен полузащит­ник и се справи много добре в тази роля. Сега обаче той ще смени Джером Син­к­лер. Причината е, че Вион е по-сигурен в дефан­зивен план от анг­личанина, който не бе убедителен нито срещу Славия, нито срещу Черно море.

В Раз­г­рад отново като нападател ще играе Адал­берто Пеняранда. Венецуелецът прави силни двубои от началото на годината и дейс­тва със самочув­с­т­вие. Той ще пар­т­нира на Жорди Кай­седо. Зад тях ще е Тиаго Род­ригес, а в средата на терена ще са Амос Юга и Жефер­сон.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Лудогорец разполага с добри футболисти, но аз познавам техните слабости, обяви Бруно Акрапович

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович заяви, че ня…

Прочети още:

Loading...

Свят

“Дейли Мирър“: Нов лидер на “Ал Кайда“ подготвя атентати

“Ал Кайда“ вероятно под­готвя атен­тати, подобни на тези от 11 сеп­тем­ври 2001 г.“, пише британ­с­кият в. “Дейли мирър“, пише Епицен­тър.

Според из…

Прочети още:

Loading...

Земеделие