Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 95, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална В Байерн назначиха българин за треньор

В Байерн назначиха българин за треньор

Сен­зационна за Бъл­гария новина беше съоб­щена от Байерн (Мюн­хен). На официал­ния сайт на гер­ман­с­кия колос бе обявено, че наш треньор започва работа в клуба. Петър Гай­даров е наз­начен за нас­тав­ник на юношес­ката фор­мация на Байерн до 16 години. “За мен е огромна чест да работя в Байерн. Нямам тър­пение за предиз­викател­с­т­вото“, комен­тира бъл­гаринът. Младият специалист e роден през 1991 г. в Пазар­джик, където расте до осмата си година. След това семейс­т­вото му се премес­тва и живее в Ингол­щад (Гер­мания), където пребивава и в момента. Въп­реки че е само на 29 години, Гай­даров има завър­шени специал­ности като IT специалист и биз­нес мени­джър.

Меж­дув­ременно вече е нат­рупал и 11 години стаж като фут­болен треньор. Преди два сезона той поема отбора до 17 години на Нюр­н­берг. Успеш­ната му треньор­ска работа попада във фокуса на редица елитни фут­болни клубове от Гер­мания, а поканата да работи в Байерн е истин­ско предиз­викател­с­тво за Петър Гай­даров. Много скоро се очаква той да придобие и един­с­т­вения лип­с­ващ му треньор­ски лиценз — УЕФА ПРО.

Икономика

Loading...

Култура

Габровското биенале на хумора и сатирата се отлага

Заради продъл­жаващата пан­демична обс­тановка и пред­вид меж­дународ­ния мащаб на събитието, 25-тото издание на Габ­ров­с­кото биенале на хумора и с…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Лондон ще решава на 14 юни дали да продължи с облекчаването на ограниченията заради COVID-19

Индия вчера регис­т­рира за трети пореден ден по-м…

Прочети още:

Loading...

Земеделие