Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Ценовият шок продължава

Ценовият шок продължава

Ценовият шок продължава

„Булгаргаз” поиска 32% увеличение само 13 дни след предишното покачване на цената на газа

Дър­жав­ната ком­пания “Бул­гар­газ“ поиска ново пос­къп­ване на природ­ния газ от ноем­ври с 31,9%, показва заяв­ление на дружес­т­вото, пуб­ликувано от Комисията за енер­гийно и водно регулиране. Според него дър­жав­ната ком­пания нас­тоява синьото гориво да струва 126,76 лева за мегават­час.

За пос­леден път цената на природ­ния газ беше променена преди 13 дни с 36%. Причина и за предиш­ното, и за бъдещото пос­къп­ване е изменението на цената на меж­дународ­ните пазари. От 2019 г. Бъл­гария предоговори споразуменията си с основ­ния дос­тав­чик “Газ­п­ром екс­порт“ и те станаха обвър­зани с котиров­ките на меж­дународ­ните пазари. Преди това нямаше обвър­заност в такава голяма степен.

Отделно цената на синьото гориво в момента се определя от КЕВР всеки месец, след подадено заяв­ление от дър­жав­ната “Бул­гар­газ“. Регулаторът проверява дали искането е обос­новано и го одоб­рява.

България

Икономика

Култура

Спорт

Положението на „Герена“ пак е критично

Положението на „Герена“ пак е критично

Нямаше никакви финансови отстъпки от страна на Хубчев и екипа му, разочарован съм, призна изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков

Изпъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

Олаф Шолц е след­ващият кан­ц­лер на Гер­мания, Това стана ясно, след като неговата Социал­демок­ратическа пар­тия (СДП) под­писа споразумение със З…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...