Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 274, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Кубрат Пулев нокаутира американец

Кубрат Пулев нокаутира американец

Най-успешният бъл­гар­ски професионален бок­сьор Куб­рат Пулев нокаутира Франк Мир в пос­лед­ната секунда на пър­вия рунд в революцион­ния фор­мат “Триадна битка“ на галавечер в Тек­сас. Още в началото двамата раз­меняха къси юмруци, а при отд­ръп­ването Коб­рата вкара хубава ком­бинация ляв-десен в целта. Нова успешна канонада видимо раз­к­лати Мир, който определено изпит­ваше труд­ности да се придържа на крака. Още един унищожителен десен прав в главата на американеца го раз­люля и той изг­леж­даше в без­съз­нание, независимо че стоеше на крака. Куб­рат вкара още едно ляво кроше и после спор­т­с­мен­ски не нанесе повече поражения на Мир, а реферът Дан Миралиота прек­рати мача в самия край на рунда.

“Съпер­никът ми е много добър и го уважавам, той е шам­пион в ММА. Но бях прекалено добър, прекалено бърз за него и той изобщо не виж­даше ударите. Не можа да види дес­ния ми прав, който тренирах тол­кова дълго. Усетих какъв здрав удар му нанесох. Учудих се, че остана прав. Това е невероятен нов фор­мат и може би такива двубои е бъдещето. ММА е добър спорт, но бок­сът е на по-високо ниво“, каза Пулев, който получи и шам­пион­ски пояс на “Триад­ната битка“ в чест на победата.

Бъл­гаринът призна, че не е искал да праща Мир в бол­ница и просто е изчакал съдията да прек­рати мача. „Франк Мир беше добре под­гот­вен. Не очак­вах тол­кова бърза победа. Това е нов спорт, правилата са нови за всички и никой не знае какво може да очаква. Заради това нямаше как да под­ценя бит­ката. Рин­гът е по-малък, ръкавиците са по-различни. Благодарен съм на Благой Иванов-Багата за помощта при под­готов­ката. С него тренирахме много за клин­човете. Франк не успя да се справи с моите удари, особено с дес­ния прав, който тренирах дълго време. Това донесе успеха. Усетих колко силен десен прав му пласирах и бях изненадан, че не падна на земята. Просто изчаках съдията да види ситуацията и да прек­рати мача. Все пак това е спорт и не исках да пращам никого в бол­ницата. “, комен­тира Коб­рата пред bTV в дирек­тно включ­ване.

Това бе първи мач за Куб­рат Пулев след загубата му от Антъни Джошуа през декем­ври 2020 година.

Капитанът на “отбор ММА“ Куин­тън Джак­сън пък опита да се оправ­дае с това, че Мир е бил кон­тузен, но не е искал да раз­валя бит­ката и затова е излязъл срещу бъл­гар­с­кия бок­сьор.

Леген­дата на бъл­гар­с­кия и светов­ния фут­бол Христо Стоич­ков поз­д­рави Куб­рат Пулев за победата му над Франк Мир „Няма Мир, има Кобра! Браво, приятелю! Все така да побеж­даваш и да славиш Бъл­гария!“, написа Камата на профила си във „Фейс­бук“.

България

Гласове в защита на словото

Гласове в защита на словото

Стотици журналисти, общественици, политици и граждани подкрепиха освободените от „Дума“ журналисти

Вед­нага след новината за отс­т­раняването от…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

Поклон пред делото на голямата българка Костадинка Калайджиева

Поклон пред делото на голямата българка Костадинка Калайджиева

През декември 2021 г. доайенката на библиотечното дело у нас навърши своето столетие

Какво е през целия си живот да си верен на една кауза — …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...