Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 151, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Собственик на английски клуб купува Пирин

Собственик на английски клуб купува Пирин

Собственик на английски клуб купува Пирин

Соб­с­т­веникът на анг­лийс­кия Суин­дън Лий Пауър е на път да нав­лезе в бъл­гар­с­ката Първа лига. Той води преговори за придобиване на акциите на Пирин (Благоев­г­рад). Пауър вече е провел раз­говори в тази насока с боса на „орлетата“ Пол Белогур. Пред­с­тавители на Пауър са били през миналата сед­мица в Благоев­г­рад и са огледали базата на клуба. Приоритет на обикол­ката им е била детско-юношеската школа, за която чули отлични отзиви. Ако всичко се раз­вива по плановете, след Нова година Пирин може да има нов соб­с­т­веник. На играчите е било съоб­щено, че до края на 2021 г. няма да има промени и въп­реки негатив­ните резул­тати треньорът Уорън Фийни ще запази поста си.

Роденият на 30 юни 1972 г. Лий Пауър е бивш нападател, играл е в Норич, Чар­л­тън, Сън­дър­ланд, Пор­т­с­мут, Брад­форд, Милуол и др. Бил е мени­джър на Кем­б­ридж и временен треньор на Суин­дън. Работил е и като фут­болен агент. Притежава и със­тезателни коне. През 2013 г. става соб­с­т­веник на Суин­дън. Три години по-късно придобива мажоритар­ния пакет акции на ирлан­д­с­кия Уотър­форд, но през лятото на 2021 г. продава клуба. През пос­лед­ните години имаше инфор­мации, че има интерес и към отбор от Черна гора, но до сделка не се стигна.

В момента Пирин е на незавид­ното пред­пос­ледно 13-о място в Първа лига с актив от 12 точки. След 16 изиг­рани срещи „орлетата“ имат само три победи и три равни мача и голова раз­лика 2130. В 17-ия кръг на Първа лига Пирин гос­тува в столицата на ЦСКА 1948. Двубоят е в чет­вър­тък от 12,45 часа.

България

Икономика

Loading...

Култура

Оливия Нютън-Джон - символ на триумфа, почина на 73 г.

Оливия Нютън-Джон, супер­з­вез­дата, носителка на наг­ради “Грами“, която триум­фира на върха на поп, кън­три и денс класациите с хитове като “Phy…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

ФБР претърси дома на Тръмп

ФБР претърси дома на Тръмп

Бившият президент обяви, че е обект на политическа репресия

Служители на ФБР претър­сиха дома на бив­шия президент Доналд Тръмп във Флорида, съ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

6,5 млн. тона жито в хамбарите

6,5 млн. тона жито в хамбарите

Служеб­ният агроминис­тър Явор Гечев няма да заб­ранява вносът на украин­ско зърно,но ще иска то да не се смесва с бъл­гар­с­кото, защото нашето е …

Прочети още:

Loading...