Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 185, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Бербатов в Топ 10 на Байер

Бербатов в Топ 10 на Байер

Бербатов в Топ 10 на Байер

Димитър Бер­батов получи поредно приз­нание. Бив­шият гол­майс­тор беше нареден на прес­тиж­ното девето място в класацията за най-добър фут­болист на Байер (Левер­кузен) за всички времена. Ран­г­лис­тата беше нап­равена от вес­т­ник “Билд“. “Бъл­гаринът беше естет. Неговите голове — общо 91 за Левер­кузен, бяха произ­ведение на изкус­т­вото. След отказ­ването на Улф Кир­с­тен с право му бе поз­волено да облече фланел­ката с номер 9“, пише в “Билд“ за бъл­гарина.

Интересно е, че зад Бер­батов в класацията се нареж­дат Тони Кроос, Руди Фьолер, Бернд Шус­тер, Хюн-Мин Сон, Щефан Кис­линг, които очевидно са оценени с по-малък принос за “аспирините“.

За най-добър фут­болист в историята на Левер­кузен е посочен бразилецът Лусио, а чел­ната тройка се допълва от Улф Кир­с­тен и Михаел Балак. Пред бъл­гарина в под­реж­дането са още Бернд Шнай­дер, Зе Роберто, Йенс Новотни, Емер­сон и Кай Хавертц.

Димитър Бер­батов обаче не намира място в идеал­ния със­тав на Левер­кузен, където нападатели са Кир­с­тен и Хавертц.

България

Икономика

Култура

Северняшкият ансамбъл грабна сребърен приз в Южна Корея

Север­няш­кият ансам­бъл за народни песни и танци “Иван Вълев“ — Плевен е отличен със сребърен приз от меж­дународ­ния тан­цов кон­курс в Южна Коре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие